Πώς ένας YouTuber φαίνεται να έλυσε την υπόθεση εξαφάνισης δύο εφήβων

Οι δύο νέοι αγνοούνταν για περισσότερα από 20 χρόνια.

Article featured image
Article featured image


Ένας YouTuber που κάνει καταδύσεις φαίνεται να έλυσε μια «παγωμένη υπόθεση» δύο εφήβων που εξαφανίστηκαν πριν από 21 χρόνια στο Τενεσί των ΗΠΑ. Ο YouTuber βρήκε το αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν θεαθεί τελευταία φορά οι δύο έφηβοι, στον βυθό ενός τοπικού ποταμού.

Σύμφωνα με τις αρχές η 18χρονη Έριν Φόστερ και ο 17χρονος Τζέρεμι Μπέχτελ εξαφανίστηκαν στις 3 Απριλίου του 2000.

211208-erin-foster-jeremy-bechtel-1x1-mn-1005-ffabd9_city.jpg



Ο Σερίφης Στιβ Πέιτζ είπε σε ένα δελτίο Τύπου ότι η οικογένεια της Φόστερ τον ενημέρωσε πως ο YouTuber Τζέρεμι Μπο Σάιντς, που χρησιμοποιεί τεχνολογία σόναρ και κάνει καταδύσεις, ήθελε να προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης των δύο εφήβων. Σε επικοινωνία του με τον YouTuber, του είπε να ψάξει γύρω από τον αυτοκινητόδρομο 84 στον ποταμό Καλφίκερ, στην περιοχή όπου εξαφανίστηκαν οι δύο νέοι.

Στις 30 Νοεμβρίου ο Σάιντς έψαξε την περιοχή που του είπε ο Σερίφης και ανακάλυψε ένα όχημα: το σκουριασμένο Pontiac Grand Am της 18χρονης Φόστερ που βυθίστηκε στον ποταμό. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν ανθρώπινα υπολείμματα τα οποία θα σταλούν για γενετικό έλεγχο.



Ο Σάιντς είπε στο βίντεό του: «Έχασα τα λόγια μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορέσαμε να τους βρούμε αλλά λυπάμαι που κατέληξαν εκεί. Είναι απίστευτο, έχουν περάσει περισσότερο από 20 χρόνια που κάθονταν εκεί και περίμεναν κάποιον να τους βρει».


images-aftokinito-efivoi_city.jpg



Ο Σερίφης Πέιτζ είπε στο NBC News: «Δίνω τα εύσημα στον Τζέρεμι που βρήκε το αυτοκίνητο. Το μόνο που έκανα εγώ ήταν να του δείξω πού να ψάξει και αυτός μπήκε στο νερό και τους βρήκε. Είναι τόσο ευχάριστο που μπορούμε να δώσουμε ένα κλείσιμο στις οικογένειές τους». Τόνισε επίσης ότι η έρευνα θα συνεχιστεί καθώς θα καταφθάσει και άλλο προσωπικό από κοντινές κομητείες για να βοηθήσει. «Δεν είμαστε σίγουροι ακόμη ότι πρόκειται για τους εφήβους, αλλά εκτιμούμε ότι αυτοί είναι», είπε αναμένοντας τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου.

Πάντως με βάση και τις μέχρι τώρα ενδείξεις οι έφηβοι ενδεχομένως κατέληξαν στο ποτάμι κατά λάθος.


Με πληροφορίες από NBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ