Πόσο λάθος μπορεί να πάει ένα γήπεδο μπάσκετ;

Ως φαίνεται, πολύ λάθος.

Article featured image
Article featured image


Viral έχει γίνει η φωτογραφία που δείχνει μία μπασκέτα σε δημοτικό σχολείο στο χωριό Κωμιακή της Νάξου, που τοποθετήθηκε, όπως όλοι βλέπουμε, σε (πολύ) λάθος σημείο, ήτοι στο επάνω αριστερό άκρο του γηπέδου και όχι στο κέντρο του, ως είθισται.

Το εν λόγω γήπεδο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που υλοποιεί ο δήμος Νάξου και το οποίο μάλιστα κόστισε 119.500€. Όπως μεταδίδει το naxostimes.gr, το έργο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην περιοχή, με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για προχειρότητα και ανευθυνότητα, όταν μάλιστα το ποσό που δαπανήθηκε ανέρχεται σε 119.500 ευρώ.

mpasketa_city.jpgΣυγκεκριμένα, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή του νησιού για «ανευθυνότητα και προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών». 

«Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ", συνολικού προϋπολογισμού 119.500.00€ με την ονομασία "ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ", αφού "μελετήθηκε", κρίθηκε πως δεν έχει σημασία αν η μπασκέτα βρίσκεται στην άκρη του "γηπέδου" και όχι ακριβώς στο κέντρο του όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι», αναφέρει ο σύμβουλος Κοινότητας Κορωνίδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Δημήτρης Κορρές. 

Επιπλέον σημειώνει ότι το έργο του νέου γηπέδου δεν λαμβάνει υπόψη την «ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, κόβοντας τον προαύλιο χώρο στη μέση και δημιουργώντας σκαλοπάτι το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών καθημερινά».

naxos-mpasketa-2_city.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ