Σκοπεύεις να επισκεφθείς το Τρόοδος;

Αν ναι, διάβασε αυτό.

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω παγετού και της χιονόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή Τροόδους, οι δρόμοι Προδρόμου-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους και Πλατρών-Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.



Αναμένεται αυξημένη κίνηση το σαββατοκύριακο

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο», ο Σταθμάρχης Τροόδους, Ηρόδοτος Παναγίδης, ανέφερε πως η χιονόπτωση δεν ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα στην πλατεία τα χιόνια να είναι λιγοστά και 2-3 εκατοστά στην κορυφή του Τροόδους.

Σημείωσε, ωστόσο, πως αναμένεται να συρρεύσουν πολλοί εκδρομείς το σαββατοκύριακο.

Κληθείς να σχολιάσει τι μπορεί να γίνει ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός που παρατηρείται κάθε χειμώνα, ο κ. Παναγίδης σημείωσε πως η διαχείριση της τροχαίας στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη, ενώ είναι λιγοστοί και οι χώροι στάθμευσης και γίνονται ακόμη λιγότεροι όταν χιονίσει.

«Μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή μέχρι και 2.000 οχήματα ταυτόχρονα», πρόσθεσε, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη διαχείριση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σημείωσε δε, πως έγιναν διάφορες μελέτες και συζητήσεις για τη διαχείριση της κατάστασης, όπως η δημιουργία χώρων στάθμευσης σε χαμηλότερα σημεία και η μετακίνηση στην κορυφή και την πλατεία να γίνεται με λεωφορεία, ωστόσο, τίποτα δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ