Εντυπωσιακά βίντεο από την Αίτνα που ξύπνησε ξανά

Οι εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι συνεχείς, καταγράφονται από ειδικές κάμερες και χαρίζουν εντυπωσιακές εικόνες.

Article featured image
Article featured image

Οι εκρήξεις στην Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, συνεχίζονται. Παρόλα αυτά, η δραστηριότητά του τις τελευταίες εβδομάδες χαρακτηρίζεται ως αναμενόμενη.

Στην περιοχή που έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Παγκόσμιας Κληρονομιας, έχουν ληφθεί μέτρα, αν και η λάβα κυλά προς ακατοίκητη κοιλάδα. χωρίς να απειλεί τον ντόπιο πληθυσμό.Ο ηφαιστειολογος Καρμέλο Φερλίτο εξηγεί: «Η δραστηριότητα που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην Αίτνα δεν είναι επικίνδυνη για τις πόλεις και τα χωριά. Και θα καταστεί επικίνδυνη για την ακρίβεια μόνο για τον κόσμο που θα θελήσει να ζήσει την περιπέτεια ανεβαίνοντας στην κορυφή. Με εξαίρεση αυτό, όμως, δεν είναι επικίνδυνη».

Η Αίτνα είναι το μεγαλύτερο από τα τρία ενεργά ηφαίστεια της Ιταλίας. Τα άλλα δύο είναι το Στρόμπολι, στο ομώνυμο νησί της Σικελίας και ο Βεζούβιος, κοντά στη Νάπολη, που για τελευταία φορά εξερράγη το 1944.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ