Gamers ενοικιάζουν αίθουσες κινηματογράφου για πριβέ εμπειρία

Μια άκρως εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας κερδίζει έδαφος τόσο στη Νότιο Κορέα όσο και στην Αμερική.

Article featured image
Article featured image

Η Eui Jeong Lee και οι δύο φίλοι της κάθονται σε μια αίθουσα 200 θέσεων και παίζουν ένα video game στη γιγαντιαία οθόνη. O ήχος ακούγεται δυνατά στο σκοτεινό δωμάτιο από τα πολυάριθμα ηχεία του κινηματογράφου. «Η ποιότητα του ήχου είναι εξαιρετικά εκπληκτική», λέει η 25χρονη φοιτήτρια που μαζί με τους φίλους της έχουν ενοικιάσει την οθόνη για δύο ώρες σε ένα υποκατάστημα της CGV, της μεγαλύτερης κινηματογραφικής αλυσίδας της Νότιας Κορέας.

Η πιο πάνω εικόνα, όπως την περιγράφει το BBC σε ρεπορτάζ του, είναι χαρακτηριστική.

Με πολλούς κινηματογράφους σε ολόκληρη τη χώρα να κλείνουν λόγω περιορισμών, που σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν μόνο με χωρητικότητα 50% και καθώς πολύ λιγότερες νέες ταινίες κυκλοφορούν για να δελεάσουν τους σινεφίλ, η CGV ξεκίνησε να ενοικιάζει τα αμφιθέατρα της σε φίλους των video games για να αυξήσει τα έσοδά της.

Πριν από τις 6 μ.μ. έως τέσσερα άτομα μπορούν να έχουν δική τους μια οθόνη για δύο ώρες πληρώνοντας περίπου 90 δολάρια. Στη συνέχεια, η τιμή αυξάνεται στα 135$ αν η αίθουσα χρησιμοποιείται το βράδυ. Οι χρήστες πρέπει να φέρουν μαζί τους τις κονσόλες, τα παιχνίδια και τα χειριστήριά τους.

_116882768_cin2.jpg


Ο υπάλληλος της CGV Seung Woo Han είχε πρώτος την ιδέα αφού συνειδητοποίησε ότι οι ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πολλές ομοιότητες.

«Όταν σκεφτόμουν πώς να κάνω χρήση των κενών κινηματογραφικών χώρων, παρατήρησα ότι τα παιχνίδια διαθέτουν σήμερα εξαιρετικά γραφικά και καλά δομημένες ιστορίες όπως οι ταινίες», λέει. «Ταινίες και games έχουν μια πτυχή αφήγησης, οπότε αν κάποιος μπορεί να απολαύσει μια ταινία στον κινηματογράφο, σκέφτηκα ότι θα απολάμβανε επίσης να παίζει παιχνίδια».

Η CGV της Κορέας δεν είναι η μόνη κινηματογραφική αλυσίδα που επιτρέπει στους παίκτες να κάνουν κράτηση για κινηματογραφικές οθόνες, καθώς το αμερικανικό συγκρότημα Malco Theaters κάνει το ίδιο από τον Νοέμβριο. Το Malco με έδρα το Μέμφις επιτρέπει σε έως και 20 άτομα να κλείσουν μια οθόνη σε 36 κινηματογράφους σε Αρκάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισιπή, Μισσούρι και Τενεσί. Οι τιμές για την υπηρεσία, που ονομάζεται Malco Select, είναι 100 δολάρια για δύο ώρες ή 150 για τρεις.


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ