Ισχυρή αστυνομική δύναμη στη σημερινή πορεία στη Λευκωσία

Επεισόδια και ρίψεις νερού για διάλυση των διαδηλωτών.

Article featured image
Article featured image

Στην πορεία που οργανώθηκε σήμερα στο κέντρο της Λευκωσίας με σύνθημα «Ως Δαμέ» ενάντια, όπως αναφέρεται, στον κρατικό αυταρχισμό σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Ταυτόχρονα, έγιναν ρίψεις νερού από την Αστυνομία για διάλυση των διαδηλωτών, ενώ φαίνεται να υπήρξαν και συλλήψεις προσώπων που συμμετείχαν στην πορεία. Τέλος, μοιράστηκαν πρόστιμα, καθώς η πορεία ήταν, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά μέτρα, παράνομη.


Υπενθυμίζουμε ότι η Αστυνομία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων, ότι «Από την πλευρά της η Αστυνομία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πιστή εφαρμογή των διαταγμάτων. Όσα πρόσωπα εντοπίζονται να παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα ή να προβαίνουν σε ενέργειες που πιθανόν να υποκινούν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα διατάγματα ή να διαπράξουν αδικήματα θα υπόκεινται στις συνέπειες του Νόμου».

Σε δική του ανάρτηση ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Άρης Κωνσταντινίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Αστυνομία θα πρέπει να ανεχτεί τη σημερινή εκδήλωση χωρίς να επιβάλει οποιεσδήποτε κυρώσεις και το/α αρμόδιο/α Υπουργείο/α να άρουν άμεσα την απόλυτη απαγόρευση, θέτοντας εύλογους και αναλογικούς περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας», συνεχίζοντας «ότι οποιαδήποτε κύρωση στους συμμετέχοντες ή στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας θα είναι αντισυνταγματική».


Aρκετός κόσμος πάντως παρέστη εν τέλει στην πορεία, για να διαδηλώσει ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, τη φίμωση της αντίθετης άποψης, την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τη διαφθορά. Εξίσου μεγάλη ήταν και η αστυνομική δύναμη που κατέκλυσε τους δρόμους της Λευκωσίας, προκειμένου να την καταστείλει. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε μέχρι στιγμής σε οκτώ συλλήψεις.

Πορεία 4.jpg


Πορεία 5.jpg


Πορεία1.jpg


Πορεία 3.jpg


πορια.jpg


150210589_2819269331623525_3384602486836046203_n.jpg


Φωτογραφίες / Βίντεο: Τάνια Νεοκλέους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ