Η Αναστασία, η οποία το Σάββατο κτυπήθηκε από την Αστυνομία, ανακοινώνει σήμερα «κάτι ευχάριστο»

Το Σάββατο, στο πλαίσιο μιας πορείας διαμαρτυρίας στη Λευκωσία, σε μια στιγμή που χόρευε -όπως φαίνεται και από τα βίντεο- δέχτηκε επίθεση με water cannon από τον «Αίαντα», το όχημα της Αστυνομίας που βρισκόταν εκεί.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με πληροφορίες από σχετικές ανακοινώσεις, έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο μάτι της, εξού και τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε επέμβαση laser, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει υποστεί μόνιμη βλάβη.

«Σήμερα, χτυπήθηκα από την αστυνομία, απλώς και μόνο επειδή χόρευα στο πεζοδρόμιο, όπως ο ελεύθερος πολίτης που νόμιζα ότι ήμουν. Αγαπητοί άνθρωποι, η αλήθεια είναι ... Δεν είμαστε ελεύθεροι πολίτες», αναφέρει η ίδια η Αναστασία Δημητριάδου σε ανάρτησή της στα ΜΚΔ.

aaa.jpg
Δύο από τις εικόνες που κυκλοφορούν στα social media


Σε μια άλλη μαρτυρία της Αναστασίας, σε σχέση με τα όσα συνέβηκαν, αναφέρεται:

«Στις 13/2/2021, η ώρα 16:00, μαζευτήκαμε προβληματισμένοι καλλιτέχνες και σκεπτόμενοι άνθρωποι του πολιτισμού, για μια ειρηνική πορεία ενάντια της δικτατορίας.

Η αστυνομία Κύπρου, επιτέθηκε με όπλα σε άμαχο πληθυσμό, γέρους και παιδιά.

Είμαι η Αναστασία Δημητριάδου και έχω δεχτεί αστυνομική επίθεση από water cannon γιατί χόρευα ειρηνικά στο πεζοδρόμιο. Έχω σοβαρά τραύματα στο μάτι και χρειάζομαι επέμβαση, όμως δεν μετανιώνω για τίποτα! Τα φιλιά μου και καλή δύναμη σε όλους».


Βλέποντας τις εικόνες και τα βίντεο από τα όσα εκτιλύχθηκαν το Σάββατο, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

«Οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Αστυνομία», όπως εξάλλου δήλωσε η ίδια η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, σε γραπτή ανακοίνωσή της.

«Η Αστυνομία πρέπει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες», συμπληρώνει, καθιστώντας σαφές στην ηγεσία της Αστυνομίας ότι πρέπει τα μέλη της «να μην εφαρμόζουν βίαια μέσα και η χρήση βίας να είναι η έσχατη λύση, την οποία να χρησιμοποιούν σε αυτοάμυνα στον ελάχιστο απαραίτητο βαθμό και μόνο εάν τα άλλα μέσα παραμένουν αναποτελεσματικά ή δεν παρέχουν καμία προοπτική για την επίτευξη του σκοπούμενου αποτελέσματος», αναφέρει.

Από μια πρώτη ανάγνωση των γεγονότων, πάντως, και ενώ έχει ζητηθεί ήδη έρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η αντίδραση της αστυνομίας σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Όπως χαρακτηριστικά εξάλλου αναφέρει η Υπουργός, «από τις εικόνες που είδα φαίνεται να απουσιάζει η απαιτούμενη αναλογικότητα».


Σε παρόμοιο ύφος εξάλλου ήταν και η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος: «Τα όσα έγιναν χθες στο κέντρο της Λευκωσίας δεν τιμούν τη χώρα μας. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζουμε έντονα την υπέρμετρη βία που ασκήθηκε χθες από την αστυνομία και ζητούμε εξηγήσεις, τονίζοντας ότι η έρευνα θα πρέπει να διενεργηθεί από ανεξάρτητη επιτροπή αφού η Αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό της».

Κι ενώ όλοι κάνουν λόγο για υπέρμετρη βία και απουσία αναλογικότητας, ο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Πολίτη, είπε πως «από τον καναπέ είναι εύκολο, ελάτε και στην θέση του αστυνομικού όμως που καλείται να λάβει απόφαση σε ένα δευτερόλεπτο. Δεν καταδικάζουμε μόνο από τις φωτογραφίες», συμπληρώνοντας πως «μια τέτοια διαμαρτυρία απαγορεύεται βάσει διαταγμάτων και ότι η αστυνομία προχώρησε σε αυτή την επιχείρηση γι’ αυτό τον λόγο».

Ο χορός τούτης της κορούδας πάνω στο πεζοδρόμιο, μόνης της, με τη μάσκα της, με το σκουφί της, με τα σιέρκα της ψηλά, με...

Δημοσιεύτηκε από Despo Pasia στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021


Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά, με την 25χρονη Αναστασία να γίνεται το πρόσωπο των ημερών για όλους τους λάθους λόγους, μιας και ενίοτε μάς διαφεύγει ότι ζούμε σε μια ευρωπαϊκή αλλά κυρίως δημοκρατική χώρα, η Nama Dama όπως είναι το καλλιτεχνικό όνομά της βρίσκει τη δύναμη να μας πει πως «τουλάχιστον κάτι ευχάριστο συμβαίνει αυτές τις μέρες!».


An entity, that lives independently of my flesh In just a few hours, my EP, Confessions to my Songbird, will be...

Δημοσιεύτηκε από Nama Dama στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021



Σήμερα κυκλοφορεί το EP της με τίτλο «Confessions to my Songbird», δείγμα του οποίου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πριν από μερικές βδομάδες στο «Fengaros Reacts».



Nama Dama είναι το σόλο πρότζεκτ της τραγουδίστριας / τραγουδοποιού Αναστασίας Δημητριάδου. Ο σπόρος φυτεύτηκε το 2019, όταν άρχισε να μοιράζεται τις μουσικές της ιστορίες. Ο κύριος σκοπός του Nama Dama είναι να δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό κόσμο που να συνδυάζει λογοτεχνία, ποίηση, υποκριτική και μουσική. Ονόμασε αυτόν τον κόσμο The World Above the Ceiling: Ένας δημιουργικός χώρος που στοχεύει στον εμπλουτισμό των αισθήσεων και στην απελευθέρωση του νου. Τα τραγούδια είναι επομένως συνήθως ποιήματα και σύντομες αφηγήσεις, συνοδευόμενα από μουσική και φωνητική εκφραστικότητα. Η μουσική της είναι ένα πειραματικό αμάλγαμα κλασικής, λαϊκής, ροκ και soul. Η Nama Dama ηχογράφησε πρόσφατα το πρώτο της concept LP, Confessions to my Songbird, και ανυπομονεί να το κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ