Η Βραζιλία θρηνεί για το χαμένο της καρναβάλι

Δεινοί καρναβαλιστές φορούν τις στολές τους και μένουν στο σπίτι, αποτίοντας ένα ιδιαίτερο φόρο τιμής.

Article featured image
Article featured image

Υπό κανονικές συνθήκες, σε εποχές χωρίς κορωνοϊό και πανδημία δηλαδή, η Βραζιλία, το Ρίο Ντε Τζανέιρο και ολόκληρος ο πλανήτης θα χόρευε σε ρυθμούς σάμπα και σάλσα, πάνω σε εντυπωσιακά άρματα γεμάτα χρώματα και λάμψη και εκατομμύρια καρναβαλιστές να δίνουν τον ρυθμό.

Παρόλα αυτά και παρά τις ελπίδες ότι το 2021 θα ήταν διαφορετικό, τουλάχιστον προς το παρόν κινείται σε αντίστοιχους με το 2020 ρυθμούς οι οποίοι πόρρω απέχουν από αυτούς του καρναβαλιού, καθώς οι εύθραυστη επιδημιολογική εικόνα του πλανήτη δεν επιτρέπει τέτοιους είδους εορτασμούς και φεστιβάλ.

Τιμής ένεκεν, στα χαμένα καρναβάλια του 2021 στη Βραζιλία, το Reuters φωτογράφισε δεινούς καρναβαλιστές ντυμένους στα σπίτια τους, ως ένα φόρο τιμής στην αγαπημένη τους εορτή.


REUTERS-Pilar Olivares.jpg
REUTERS/Pilar Olivares

download.jpg

download (1).jpg

Ο Anilson Costa, ανέβηκε στα ξυλοπόδαρά του και περπάτησε μόνος του, κατά μήκος της γειτονιάς Santa Teresa, περιοχή που παλαιότερα γέμιζε από εκατομμύρια καρναβαλιστές κατά τη διάρκεια των εορτασμών.



download (2).jpg
REUTERS/Ricardo Moraes

download (3).jpg

download (4).jpg


Η 34χρονη δασκάλα, Juliana Motta, φοράει το κοστούμι που θα φορούσε κατά τη διάρκεια των εορτασμών του καρναβαλιού.





download (5).jpg
. REUTERS/Ricardo Moraes

download (6).jpg

download (7).jpg

Η 32χρονη ηθοποιός, Dandara Machado, φοράει το καρναβαλικό της φόρεμα στο σπίτι και όπως παραδέχεται δεν έχει αποδεχθεί ακόμη το γεγονός πως το καρναβάλι ακυρώθηκε.




download (8).jpg
EUTERS/Ricardo Moraes

download (9).jpg

Ο 25χρονος Marcus Vinicius Araujo, φοράει επίσης το αποκριάτικο κουστούμι του στο σπίτι. 'Πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να συνεχίζουμε να ζούμε και να καταλάβουμε γιατί γίνεται όλο αυτό. Μπορεί να μη γιορτάσουμε το καρναβάλι φέτος στους δρόμους, αλλά μπορούμε να κάνουμε πάρτι στο σπίτι, τηρώντας όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα.'





download (10).jpg
REUTERS/Ricardo Moraes

Ο 35 χρονος επιχειρηματίας, Andre Basto, ντυμένος ως Φλινστόουν, στο σπίτι, λέει πως πως η πόλη θα βρει ένα διαφορετικό τρόπο να γιορτάσει το καρναβάλι φέτος, χωρίς να χρειαστεί να παραβιάσει τα πρωτόκολλα.




download (11).jpg
REUTERS/Ricardo Moraes

Η 37χρονη αρχιτέκτονας, Helena Schmidt, δηλώνει στο Reuters, πως όλο αυτό που συμβαίνει προκαλεί μια ατέρμονη λύπη και δυστυχία.





download (12).jpg

REUTERS/Ricardo Moraes

Η Giulia Tucci και ο σύζυγός της, Marcelo Azevedo φορούν τις αποκριάτικες στολές τους και προσπαθούν να αντισταθούν με κάθε τρόπο σε όλο αυτό που συμβαίνει με την πανδημία.







ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ