Σημερινές εικόνες από 15 χιονισμένα χωριά του νησιού

Το ψυχρότερο 24ωρο του φετινού χειμώνα έφερε εκτεταμένες χιονοπτώσεις.

Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τετάρτη (17/02), διανύουμε σύφωνα με το KitasWeather τη ψυχρότερη ημέρα του φετινού χειμώνα (μέχρι στιγμής), με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθώς η περιοχή μας επηρεάζεται από πολικής προελεύσεως αέριες μάζες.

Από το βράδυ της Τρίτης, παρατηρούνταν χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές περιοχές κατά διαστήματα, ενώ κατά τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες, χιονοπτώσεις παρατηρήθηκαν και σε αρκετές ημιορεινές περιοχές με τοπικές ελαφριές χιονοστρώσεις.

Όλες οι παρακάτω φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου. Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ.


mandria - anna zannetou.jpg
Μανδριά / Άννα Ζαννέτου

ασκας - μαριο.jpg
Ασκάς / Μάριος Ασκάς

kannavia Cy.jpg
Καννάβια / Kannavia Cy

ayioi vavatsinias - georgia antoniou.jpg
Άγιοι Βαβατσινιάς / Γεωργία Αντωνίου

moniatis - patra efthimiou.jpg
Μονιάτης / Πάτρα Ευθυμίου

Panayia - Evelina Poulla.jpg
Παναγιά / Εβελίνα Πουλλα

pera pedi - nikos thoma.jpg
Πέρα Πεδί / Νίκος Θωμά

lofou - persia nikolaou.jpg
Λόφου / Πέρσια Νικολάου

troodos - Κάλλια Χατζηκωσνταντά Ιερείδου.jpg
Τρόοδος / Κάλλια Χατζηκωσνταντά Ιερείδου

vouni - Noni Emmanouel.jpg
Βουνί / Νόνη Εμμανουήλ

zwopigi marina iwannou.jpg
Ζωοπηγή / Μαρίνα Ιωάννου

τροοδος - eric rick kitas.jpg
Τρόοδος / Eric Rick Kitas

Άγιος Κωνσταντίνος - Προκόπης Χρίστου.jpg
Άγιος Κωνσταντίνος / Προκόπης Χρίστου

αγρος - Nicky Zani Tsolaki.jpg
Αγρός / Νίκη Ζανη Τσολάκη

πολυστυπος ελευθερία.jpg
Πολύστυπος / Ελευθερία Ελευθερίου


Η θερμοκρασία στο Τρόοδος ήταν στους -6.5 βαθμούς Κελσίου (γύρω στις 09:00), ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -7.3 βαθμοί Κελσίου στις 06:28.

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρεται στο KitasWeather, παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις σε αρκετές περιοχές και παρατηρούνται μεμονωμένες ελαφριές βροχές και χιονόνερο σε πεδινές περιοχές, ενώ στα ορεινά/ημιορεινά σημειώνονται κατά διαστήματα χιονοπτώσεις. Οι χιονοστρώσεις είναι περιορισμένες κυρίως από τα 500 μέτρα και άνω, ενώ σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο όπως επίσης και στα υψηλότερα ημιορεινά παρατηρείται παγετός και χιονόστρωση.

Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νότια, ωστόσο πιθανότητα για πρόσκαιρα φαινόμενα υπάρχει σε όλο το νησί. Κάποια φαινόμενα θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι ή και χιονοχάλαζο, με μεμονωμένες ελαφριές χαλαζοστρώσεις. Μετά το μεσημέρι αλλά και απόψε, οι συνθήκες θα είναι ευνοικές ώστε να παρατηρηθεί Sea Effect Rain/Snow στο θαλάσσιο χώρο βόρεια του νησιού και τα φαινόμενα θα επεκτείνονται νότια μέσα στο νησί, επηρεάζοντας το βόρειο μισό του νησιού και κυρίως τον κόλπο της Μόρφου, με επέκταση προς το δάσος Πάφου και βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Κάποια από τα φαινόμενα θα καταφέρνουν να φτάνουν μέχρι και νότια τμήματα του νησιού, ωστόσο η διάρκεια τους θα είναι πολύ περιορισμένη. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της ημέρας, αλλά και απόψε, οι θερμοκρασίες θα είναι ευνοικές ώστε να πέσουν νιφάδες χιονιού και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και δεν αναμένεται να δουν όλες οι περιοχές χιόνι. Επίσης, δεν αναμένεται χιονόστρωση. Να σημειώσουμε ότι τις επόμενες ώρες θα παρατηρηθεί και ενίσχυση των ανέμων από βόρειες κατευθύνσεις, με τους πιο έντονους ανέμους να αναμένονται στο βόρειο 1/3 του νησιού και νότια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ