Μην πυροβολείτε τον πιανίστα...

«Καλημέρα, όμορφε κόσμε! Σήμερα δημοσιεύτηκε η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με το σόλο μου πρότζεκτ, Nama Dama, Confessions to my Songbird. Μπορείτε να την ακούσετε στο Spotify, ή να την αγοράσετε από την ιστοσελίδα μου, www.namadama.online/».

Article featured image
Article featured image


Αυτά έγραψε η Αναστασία Δημητριάδου στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό της από την κατευθυνόμενη βολή νερού υπό πίεση που εκτόξευσε το όχημα με το παντελώς ανάρμοστο όνομα «Αίαντας» της Αστυνομίας Κύπρου.

Αν ο αστυνομικός πίσω από τα χειριστήρια είχε ακούσει την Αναστασία να τραγουδά, όπως είχαν την ευκαιρία να την ακούσουν οι φίλοι της Αξιοθέας τον περασμένο Οκτώβριο, ίσως θα έκανε δεύτερες σκέψεις πριν εκτοξεύσει τη βολή κατευθείαν στο πρόσωπό της από κοντινή, μάλιστα, απόσταση.

Αν γνώριζε ότι ο Αίαντας o Τελαμώνιος φημιζόταν για τη μεγαλοψυχία και τη σωστή του κρίση, ίσως θα ακολουθούσε το παράδειγμα του αρχαίου ήρωα, ο οποίος δεν δίστασε να κατηγορήσει ακόμα και τον Αχιλλέα για σκληρότητα και έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στις συμφορές των Ελλήνων.

Αυτή είναι η χρησιμότητα και η ανάγκη του πολιτισμού και της τέχνης.

Εκείνης της τέχνης που πηγάζει από την ψυχή και κάνει την Αναστασία να βλέπει τον κόσμο όμορφο, ακόμα και με μισόκλειστο και πρησμένο μάτι.

Στη διαδήλωση το περασμένο Σάββατο συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος, όπως η Αναστασία, οι οποίοι δεν αποτελούν το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία. Αν υπάρχει ελπίδα να βγούμε από τον φαύλο κύκλο του ατομικισμού, της πλαστής ευμάρειας και της πνευματικής και ηθικής εξαθλίωσης, αυτοί οι άνθρωποι θα μας δείξουν τον δρόμο. Γι’ αυτό μην τους πυροβολείτε. Ακούστε τι έχουν να σας πουν.

Mιχάλης Πιερής

Επίτιμος Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Κύπρου

*Στη φωτογραφία: Η Αναστασία Δημητριάδου μαζί με τον Λευτέρη Μουμτζή στην Αξιοθέα, Οκτώβριος 2020.


Μην πυροβολείτε τον πιανίστα... «Καλημέρα, όμορφε κόσμε! Σήμερα δημοσιεύτηκε η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με το...

Δημοσιεύτηκε από Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου - University Cyprus Cultural Centre στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ