Στην Ιαπωνία διορίστηκε υπουργός Μοναξιάς λόγω κατακόρυφης αύξησης των αυτοκτονιών

Τρομακτικό αποδεικνύεται το κόστος της πανδημίας στην ψυχική υγεία των ανθρώπων στην Ιαπωνία, και ειδικά στις γυναίκες.

Article featured image
Article featured image

Μόνο τον Οκτώβριο, οι θάνατοι από αυτοκτονίες έφτασαν τους 2.153, όπως είχαν ανακοινώσει οι αστυνομικές Αρχές της Ιαπωνίας και ξεπέρασαν το σύνολο των νεκρών από Covid-19 στη χώρα, που βρίσκονταν στους 2.087 ως εκείνο το χρονικό σημείο από την αρχή της πανδημίας, όπως είχε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ το CNN.

cnn_sui.jpg


Μετά τη μεγάλη αύξηση στον αριθμό των θυμάτων, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα διόρισε υπουργό Μοναξιάς. Στις αρμοδιότητες του Τετσούσι Σακαμότο περιλαμβάνονται η βοήθεια στα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται κάπου να μιλήσουν και η δημιουργία ειδικών δραστηριοτήτων και ενός φόρουμ συζήτησης, με σκοπό την καταπολέμηση της κατάθλιψης και τη μείωση των αυτοκτονιών.


Το 2020 είναι η πρώτη φορά, εδώ και 11 χρόνια, που οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν. Το 2019 είχαν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από το 1978, όταν ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή τους. Όμως, η πανδημία άλλαξε δραματικά την κατάσταση, επηρεάζοντας ιδαίτερα τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες ήταν άνεργες.

Συνολικά, 6.976 γυναίκες αυτοκτόνησαν το 2020, 15% περισσότερες από το 2019. Η ανεργία, το άγχος και η κοινωνική απομόνωση, που προκαλεί η κρίση της Covid-19, αναφέρονται ως οι βασικοί λόγοι για τις αυτοκτονίες στη χώρα.

Να αναφέρουμε τέλος πως η Ιαπωνία είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δημοσιεύουν άμεσα τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ