Ο Αρχιεπίσκοπος έχει γιορτή

Κληρικοί, φίλοι, συνεργάτες και υπάλληλοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, του ευχήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, με αφορμή την 43η επέτειο εκλογής του σε Επίσκοπο.

Article featured image
Article featured image

Ο Αρχιεπίσκοπος τούς ευχαρίστησε για τις ευχές και προσέφερε κέρασμα στους παρευρισκομένους.

Οι πλέον καλλίφωνοι, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου που έστειλε ο Αρχιμανδρίτης Τριφύλλιος Ονησιφόρου, γραμματέας της Αρχιεπισκοπής, έψαλαν τον πολυχρονισμό του Μακαριωτάτου.


Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Ήταν το 1978, όταν ο 37χρονος τότε ηγούμενος της Μονής τού Αγίου Νεοφύτου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Εγκλειστριώτης, καλούνταν να αναλάβει το πηδάλιο τής πρώτης τη τάξει Μητροπόλεως της Κύπρου, αφού μετά τον πρόωρο θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, ο τότε Μητροπολίτης Πάφο, Χρυσόστομος Α,΄ τον διαδέχθηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Στις 25 Φε­βρου­α­ρί­ου 1978, σύσσωμος ο παφιακός λαός, τον ε­ξέ­λε­ξε, δι­α βοής, ως νέ­ο Μη­τρο­πο­λί­τη Πά­φου.

Την ακριβώς επόμενη μέρα, στις 26 Φεβρουαρίου 1978, έγινε η χειροτονία του σε Επίσκοπο και το απόγευμα της ίδιας μέρας έ­γι­νε η ε­γκα­θί­δρυ­ση του νέ­ου Μη­τρο­πο­λί­τη στον Κα­θε­δρι­κό Να­ό Α­γί­ου Θε­ο­δώ­ρου Πά­φου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ