Αψήφησαν τα διατάγματα της καραντίνας για να παρακολουθήσουν εξορκισμό

Ιρλανδές μοναχές παίζουν τα ρέστα τους και γίνονται πρώτη είδηση.

Article featured image
Article featured image

Δύο Ιρλανδές μοναχές, η Irene Gibson και η Anne Marie κλήθηκαν να αποχωρήσουν από το μοναστήρι τους, όταν έσπασαν την καραντίνα προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν εξορκισμό μέσα στο ιρλανδικό κοινοβούλιο.

Την απόφαση έλαβε δικαστήριο, που τις διέταξε να εγκαταλείψουν την έδρα τους στο Δυτικό Κορκ. Εκείνες δεν πτοήθηκαν και έκαναν έρανο προκειμένου να βρουν νέα έδρα.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ έδειξε τον εξορκισμό και πλήθος κόσμου στο Herbert Park, που ακολούθησε μετά την τελετή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου, μια εποχή όπου η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τα ταξίδια στην Ιρλανδία, εκτός και αν αυτό ήταν απαραίτητο

Τότε, επίσης, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα για το lockdown, υπήρχε απαγόρευση για υπαίθριες συγκεντρώσεις άνω των 15 ατόμων. Τα άτομα που συμμετείχαν στον εξορκισμό ξεπερνούσαν τα 70.

Αφού εντοπίστηκαν οι δύο μοναχές στην εκδήλωση, που έγινε για να απομακρυνθούν τα κακά πνεύματα, διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν το συγκρότημά τους στο Corran South κοντά στο χωριό Leap μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Το πρώην κέντρο μοναχών αγοράστηκε το 2016 και, χωρίς να λάβει την απαιτούμενη άδεια, η μοναχή Gibson προχώρησε σε εργολαβικές ανακατατάξεις.

Το 2019, καταδικάστηκαν για παράβαση των κανονισμών. Μετά την κατεδάφιση του ερημητηρίου τους από το Δημοτικό συμβούλιο του Κορκ, οι δύο γυναίκες ζουν τώρα σε δύο υπόστεγα, σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe, στην οποία ξεκίνησαν έρανο για να βρουν νέα στέγη.

Η σελίδα GoFundMe κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους και φαίνεται να έχει συγκεντρώσει 77.830 ευρώ.

Στη σελίδα οι δύο μοναχές κάνουν έκκληση για βοήθεια. Η μοναχή Irene Gibson λέει πως «Γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι πάντα μαζί μας. Και στηρίζουμε πολύ το γεγονός ότι και εσείς επίσης είστε μαζί μας για να μας υποστηρίξετε πνευματικά, ηθικά και οικονομικά»

«Ο Ιησούς έχει υπέροχα πράγματα για εμάς» προσθέτει η Anne Marie.


«Χρειαζόμαστε επειγόντως χρήματα για την αγορά κατάλληλης περιουσίας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε τη Στοχαστική Ζωή της προσευχής μας στη σιωπή της μοναξιάς. Στείλτε μας ό, τι μπορείτε. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας ανταμείβει» καταλήγουν και οι δύο.

Με πληροφορίες του NewsWeek/Irish Times

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ