Στην Ελλάδα διδάσκουν σε μαθητές α’ γυμνασίου για τη σχέση του 25χρονου Σάκη και της 15χρονης Αλέκας

Ένα κείμενο σε βιβλίο της νεοελληνικής γλώσσας, επανέρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας αντιδράσεις.

Article featured image
Article featured image

Έντονες επικρίσεις έχει προκαλέσει κείμενο που βρίσκεται σε βιβλίο της νεοελληνικής γλώσσας της α’ γυμνασίου, το οποίο αναλύει τη σχέση ανάμεσα στον 25χρονο Σάκη και την 15χρονη Αλέκα. Ένα κείμενο το οποίο έχει σχολιαστεί αρνητικά και στο παρελθόν, ωστόσο, κανείς μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε να το αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη.

Στο απόσπασμα αυτό αναφέρεται στη σελίδα 16: «Ο Σάκης ήταν ηλεκτρολόγος με μαγαζί. Μεγαλύτερός τους, 20 με 25 ετών. Τα είχε φτιάξει με την Αλέκα. Μια από τις μαθήτριες της τάξης. Ψηλή κι αδύνατη, με κοντά ξανθά μαλλιά και μεγάλα καστανά μάτια, μακρύ λαιμό και μακριά χέρια και πόδια, κάπως ξερακιανή, αλλά ζόρικη. Στα 15-16, όπως όλες τους. Η πρώτη που έβγαινε ραντεβού μήνες τώρα. Ο Σάκης την περίμενε το μεσημέρι στην άλλη γωνία και οι άλλες μαθήτριες έτρεχαν από πίσω της να τον δούνε. Τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. Ήταν ο πρώτος έρωτας της τάξης».

Το απόσπασμα προέρχεται από βιβλίο της Ρούλας Κακλαμανάκη, ωστόσο, άλλο ένα λογοτεχνικό κείμενο να διαβάζεται κατ’ επιλογή από ενήλικες και άλλο να διδάσκεται σε ανήλικα παιδιά. Το ζήτημα του κειμένου αυτή τη φορά πήρε διαστάσεις, με πολλούς να απαιτούν να αφαιρεθεί από τη διδακτέα ύλη, καθώς το κλίμα της περιόδου είναι ιδιαίτερα φορτισμένο με όλα όσα παρακολουθούμε.



Με πληροφορίες από In.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ