Τι αλλάζει με την αποστολή SMS από αύριο για τις καθημερινές μας μετακινήσεις

Πώς αναδιαμορφώνονται οι αριθμοί που θα στέλνουμε εφεξής στο 8998.

Στην πρώτη φάση των χαλαρώσεων εισέρχεται από αύριο Δευτέρα η Κύπρος. Οι πρώτες χαλαρώσεις που θα εφαρμοστούν από την 1η Μαρτίου, θα συνεχίσουν στις 8 Μαρτίου αναφέρονται επιγραμματικά πιο κάτω:

  1. Επαναλειτουργία της Α’ και Β’ Τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με φυσική παρουσία των μαθητών.
  2. Επαναλειτουργία ωδείων, φροντιστηρίων, εκπαιδευτικών κέντρων και άλλων απογευματινών δραστηριοτήτων, με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού (1 μαθητής και 1 εκπαιδευτικός).
  3. Επαναλειτουργία χώρων εικαστικών τεχνών και γκαλερί, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.
  4. Επαναλειτουργία γυμναστηρίων, σχολών χορού και άλλων κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένων και των κολυμβητηρίων, στη βάση των οδηγιών και του πρωτοκόλλου που θα εκδοθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.
  5. Επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται σε πρωτόκολλο του Υπουργείου Εργασίας.
  6. Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Κατηγορίας Γ, υπό τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα ομαδικά πρωταθλήματα Κατηγορίας Α και Β, και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ΚΟΠ και του ΚΟΑ.
  7. Επιτρέπεται η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για σκοπούς άθλησης.
  8. Επιτρέπεται η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια άλλων ειδών πέραν των τροφίμων.

Ποιες αλλαγές θα ισχύσουν στη λίστα των γραπτών μηνυμάτων

Στην Κατηγορία 5, προστίθεται η μετακίνηση για επίσκεψη σε οίκους ευγηρίας ή δομές φροντίδας.

Για μετακίνηση για σκοπούς ατομικής άθλησης ή προπόνησης σε γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες εγκαταστάσεις και μονοπάτια της φύσης, θα ισχύει η Κατηγορία 6.

Για μετάβαση σε οργανωμένα παζαράκια σε Υπαίθριες αγορές, η Κατηγορία 2, ενώ για μετάβαση σε χώρους εικαστικών τεχνών και γκαλερί, η Κατηγορία 9.

Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ