«Δεν ξέρω τι άλλο θα μου ξημερώσει τις επόμενες μέρες, ό,τι και να μου πουν δεν απαλύνει τον πόνο»

Ο αδελφός της 16χρονης στην Ελλάδα που έχασε τη ζωή της, λόγω κορωνοϊού, παραδέχεται πως μέχρι τώρα δεν πίστευε στην ύπαρξη του Covid-19.

Article featured image
Article featured image

Συγκλονισμό προκάλεσε από χθες, ο θάνατος της 16χρονης στη Θήβα, η οποία έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα, κόλλησε κορωνοϊό και τελικά κατέληξε, ενώ την ίδια στιγμή οι γονείς της νοσούν επίσης με Covid-19, με την μητέρα της να βρίσκεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο.

Για τον θάνατο του κοριτσιού, μίλησε ο αδερφός της στον Alpha Ελλάδος, λέγοντας αρχικά ότι και ο ίδιος ήταν αρνητής της πανδημίας. «Όλος ο κόσμος πρέπει να αφήσει αυτά που κάνει και πιστεύει για τον κορωνοϊό, να μαζευτεί στο σπίτι και να προσέξει την υγεία του και την οικογένειά του. Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, ούτε είναι δίκαιος ούτε ευγενικός, σε χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις», είπε.

Αναφερόμενος στη μητέρα του είπε ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό, με υποκείμενα νοσήματα ζάχαρο, διαβήτη, και παχυσαρκία ενώ της είχαν ανιχνεύσει στην αξονική, αδυναμία στους πνεύμονες για αυτό και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

«Είχε πάρα πολύ κακά συμπτώματα. Ξεκίνησαν από την Παρασκευή όλοι και είχαν αρρωστήσει με κορωνοϊό στο σπίτι, πατέρας, μάνα και αδερφή. Στην αρχή τους είπαν οι γιατροί να καθίσουν στο σπίτι καραντίνα και να τηρήσουν τις οδηγίες και τη Δευτέρα δέχθηκαν εντολή να πάνε στο νοσοκομείο της Θήβας για τον καθιερωμένο έλεγχο», είπε ο αδερφός της 16χρονης εξηγώντας ότι τότε βρήκαν στο 78 το οξυγόνο της μητέρας του και την έστειλαν στον Ευαγγελισμό. Όσον αφορά στην αδερφή του, ο νεαρός άφησε αιχμές για τον παιδίατρο που την εξέτασε καθώς είπε ότι είχε φαρυγγίτιδα. «Είχε τα πιο κλασικά συμπτώματα κορωνοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή», εξήγησε.

Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 5 τα ξημερώματα καθώς δεν μπορούσε να σταθεί ούτε στα πόδια της. «Σήμερα το πρωί που πήγε ο πατέρας μου να δει τι συνέβαινε του λένε ότι χάθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω τι άλλο θα μου ξημερώσει τις επόμενες μέρες, ό,τι και να μου πουν δεν απαλύνει τον πόνο μου, έχασα την αδερφούλα μου, ήταν το άλλο μου μισό», είπε συγκινημένος. «Στέρεψαν τα δάκρυά μου», είπε χαρακτηριστικά. «Όσοι είναι συνωμοσιολόγοι, να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά», σημείωσε.


Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Θήβας , χθες, 3 Φεβρουαρίου

Η ανήλικη- που έχασε τη ζωή της σήμερα- πήγε την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο, με ήπια κλινικά συμπτώματα, έχοντας ήδη διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό. Επέστρεψε στο σπίτι της και πήγε ξανά στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, όταν έκανε εξετάσεις, τις δόθηκαν οδηγίες και γύρισε στην οικία της σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορωνοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του. Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει η ανακοίνωση. Όμως, σήμερα τα ξημερώματα η 16χρονη επέστρεψε στο νοσοκομείο σε επιδεινωμένη κατάσταση και διασωληνώθηκε, αλλά δυστυχώς κατέληξε. Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθεί νεκροψία/ νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου. Αν επιβεβαιωθεί πως έχασε τη ζωή της από τον ιό, θα πρόκειται για το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε. Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης», καταλήγει η ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, από κορωνοϊό έχει προσβληθεί και η μητέρα της 16χρονης, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον «Ευαγγελισμό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ