Τα μπιχλιμπίδια και οι θήκες στα δόντια είναι και πάλι στη μόδα!

Λες να είναι αυτή η επόμενη παρορμητική αγορά που θα κάνεις;

Article featured image
Article featured image

Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια μετά το βιντεοκλίπ του Nelly για το «Grillz», οι διαμαντένιες θήκες για τα δόντια είναι και πάλι εδώ και είναι παντού. Πλέον, δεν κοστίζουν μια περιουσία, αφού τις φτιάχνουν άνθρωποι που τις καθιστούν προσιτές στον μέσο χρήστη του Instagram.


Τα κοσμήματα για τα δόντια, επίσης, έχουν επιστρέψει τα τελευταία χρόνια με τους influencers που τα επιδεικνύουν στο TikTok.

Παλιά, ίσως ξυπνούσες με κάτι τέτοιο μετά από μια μεθυσμένη βραδιά στην Αγία Νάπα, αλλά το γαλλικό περιοδικό μόδας L’Officiel τα χαρακτήρισε προχωρημένα και κομψά. Μπορούμε να πούμε ότι βιώνουν μια αναγέννηση.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η 21χρονη Ellen είδε μια φωτογραφία του μοντέλου Hailey Bieber να δείχνει δύο μικροσκοπικά κρυσταλλάκια στα πίσω δόντια της και της άρεσε. Έτσι παρακολούθησε tutorial στο Youtube -κάποια συμβούλευαν τους θεατές να χρησιμοποιήσουν κόλλα στιγμής (κακή ιδέα), άλλοι σύστηναν ιατρικό εξοπλισμό- και στο τέλος κατάφερε να τοποθετήσει με ασφάλεια δύο κόκκινα πετράδια στα μπροστινά της δόντια.

«Αγόρασα τόσα πολλά πράγματα και τις δύο πρώτες φορές έπεσαν την ίδια μέρα, όμως τώρα έμαθα. Πρέπει να χρησιμοποιείς γυαλιά οδοντιάτρου και φως UV, αλλιώς δεν γίνεται», λέει γελώντας. «Μου αρέσουν πολύ τα κοσμήματα και αυτός είναι ένας τρόπος να φοράς πάντα χωρίς να το σκέφτεσαι. Δεν σκεφτόμουν καν τα δόντια μου πριν, αλλά οι φίλοι μού κάνουν κομπλιμέντα όταν μιλάμε στο FaceTime».


Από την αρχή του lockdown η ChaiBeauty, από το Λονδίνο, που κατασκευάζει κοσμήματα για δόντια, μπόρεσε να αφήσει τη δουλειά που έκανε και να αρχίσει να ασχολείται full-time με αυτό. «Τους πρώτους μήνες άλλαζα το πρόγραμμα ή ακύρωνα, όμως από το καλοκαίρι και μετά η δουλειά αυξήθηκε πραγματικά. Νομίζω ότι συντέλεσε και η βαρεμάρα κατά τη διάρκεια του lockdown – ο κόσμος δεν έχει τι να κάνει και χαζεύει στο κινητό και τα βλέπει στο Instagram.

Σύμφωνα με την Chai, οι περισσότεροι θέλουν απλά πετράδια, επιλέγοντας είτε ένα μόνο στο δόντι είτε καλύπτουν ένα δόντι με κρύσταλλα Swarovski. «Αν το καλύψεις όλο με κρυσταλλάκια, κοστίζει περίπου 80 λίρες (σχεδόν 90 ευρώ). Ανάλογα με τα καράτια, μια χρυσή θήκη κυμαίνεται κάπου εκεί. Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος προτιμάει τα κοσμήματα επειδή είναι πιο διακριτικά από τις θήκες».


Σε ό,τι αφορά τις θήκες, δεν μιλάμε για διακριτικότητα. Πλέον ο κόσμος δεν βάζει χρυσές θήκες, αλλά κατασκευαστές κοσμημάτων όπως ο 20χρονος Joshua Myszczynski έχει δει αύξηση στη ζήτηση για πιο δημιουργικές θήκες, που περιλαμβάνουν λίθους, όπως νεφρίτη και οπάλιο.

«Φτιάχνω θήκες εδώ και δύο χρόνια. Ξεκίνησα φτιάχνοντας απλές, συνηθισμένες θήκες αλλά τώρα το πάω αλλού. Νομίζω πως γι’ αυτό γίνεται ακόμη πιο δημοφιλές, επειδή ο κόσμος καταλαβαίνει τις δυνατότητες. Είναι πολύ μικρή περιοχή να εργαστείς αλλά με ακρίβεια και εξάσκηση μπορείς να πας σε άλλο επίπεδο και να κάνεις πολύ λεπτομερή δουλειά».




Πηγή: VICE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ