Η Αίγυπτος θα κόψει νομίσματα με το σήμα του ιατρικού προσωπικού

Για να τιμήσει τους αφανείς ήρωες της πανδημίας.

Article featured image
Article featured image

Φόρο τιμής στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για τον αγώνα του κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα αποτίσει η Αίγυπτος, προχωρώντας στην έκδοση νομισμάτων με το σήμα του Ιατρικού προσωπικού.


Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μαϊάτ, επισημαίνοντας ότι η χώρα θα εκδώσει 10 εκατομμύρια νομίσματα της μίας αιγυπτιακής λίρας (1 λίρα ισούται με 0,053 του ευρώ) και πέντε εκατομμύρια νομίσματα των 50 πιάστρων (μισής αιγυπτιακής λίρας) με ανάγλυφο το σήμα του «Ιατρικού προσωπικού της Αιγύπτου».


Την απόφαση ήδη επικρότησε ο συνασπισμός των κομμάτων νεολαίας και των νέων πολιτικών, οι οποίοι και είχαν κάνει πέρυσι αυτήν την πρόταση, ευχαριστώντας την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την ανταπόκρισή της στην πρωτοβουλία.


Σημειώνεται περαιτέρω ότι εγκρίθηκε και ένα πρόσθετο οικονομικό πακέτο στήριξης και ενίσχυσης των μισθών του ιατρικού προσωπικού, ύψους 2,25 δισ. αιγυπτιακών λιρών (περίπου 119 εκατ. ευρώ) για τους περίπου 600.000 γιατρούς και μέλη νοσηλευτικού προσωπικού στον τομέα της υγείας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.


Το αιγυπτιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή 540 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 168.597 άτομα, τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός θανάτων αγγίζει τις 10.000.


Η Υπουργός Υγείας Χάλα Ζάγιεντ δήλωσε ότι στα μέσα του μηνός Φεβρουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων με χρόνιες ασθένειες. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του ιατρικού προσωπικού στα 22 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας και συνεχίζεται και στα υπόλοιπα νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ