Στη Ρουμανία βρέφος πέθανε λίγο μετά τη βάφτισή του

Το βρέφος φαίνεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ βρέθηκε υγρό στους πνεύμονές του: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του ιερέα.

Article featured image
Article featured image

Ένα βρέφος έξι εβδομάδων άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη βάπτισή του, στη Ρουμανία.

Το μωρό υπέστη καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέληξε. Η νεκροψία αποκάλυψε υγρό στους πνεύμονες του βρέφους.

Οι εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του ιερέα στην πόλη Σουτσεάβα, στα βορειοανατολικά της Ρουμανίας. Παράλληλα, ένα διαδικτυακό αίτημα για αλλαγές στο τελετουργικό της βάπτισης είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 56.000 υπογραφές έως το βράδυ της Πέμπτης.

«Ο θάνατος ενός νεογέννητου μωρού εξαιτίας αυτής της πρακτικής είναι τεράστια τραγωδία», αναφέρει το αίτημα. «Αυτός ο κίνδυνος πρέπει να αποκλειστεί, για να θριαμβεύσει η χαρά της βάπτισης», σημειώνει ακόμη. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν αρκετά παρόμοια περιστατικά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, Βασίλε Μπανέσκου, δήλωσε ότι οι ιερείς μπορούν να ρίχνουν λίγο νερό στο μέτωπο του παιδιού, αντί να το βυθίζουν ολόκληρο σε αυτό.

Όμως, ο αρχιεπίσκοπος Κωστάντζας Θεοδόσιος, ηγέτης της συντηρητικής πτέρυγας της εκκλησίας, είπε ότι το τελετουργικό δεν θα αλλάξει.


Με πληροφορίες από AFP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ