«Δέχτηκα παρενόχληση και στην Ελλάδα και στην Κύπρο»

Ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού, μιλά για τη δική του άσχημη εμπειρία.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί στην Ελλάδα το θέμα των παρενοχλήσεων, της άσχημης και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς και της ψυχολογικής βίας να έχει πάρει διαστάσεις και οι αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη, ωστόσο στην Κύπρο τα πράγματα ακόμη κυλούν αργά.

Ήδη, μετά την αποκάλυψη και την καταγγελία της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου, η ηθοποιός Χριστιάνα Αρτεμίου αλλά και η Άντρη Κυριαζή, αποκάλυψαν με τη σειρά τους τις δικές τους ιστορίες σεξουαλικής και ψυχολογικής παρενόχλησης που βίωσαν στο χώρο εργασίας τους, με τον Αντρέα Φυλακτού να προστίθεται στη λίστα.


Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ «Όμορφη μέρα», σήμερα Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, ο δημοφιλής ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού, αποκάλυψε πως και ο ίδιος είχε δεχτεί στο παρελθόν παρενοχλήσεις στο εργασιακό του περιβάλλον τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Χωρίς να αποκαλύπτει πολλά, ο ηθοποιός αφήνει να εννοηθεί πως στα πρώτα του βήματα άτομα με δύναμη στο χώρο, προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν με άλλους τρόπους: «Νιώθω πως δεν θέλω ακόμη να το συζητήσω, είναι πολύ μεγαλύτερες οι διαστάσεις αυτού του φαινομένου απ’ όσο νομίζει ο κόσμος[…]Αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τα όνειρα κάποιου που μπαίνει σε αυτό το χώρο και σου τάζουν διάφορα και πατούν πάνω σε αυτό. Ελπίζω ότι θα βγουν και άλλα ονόματα στη φόρα διότι υπάρχει μούχλα και πρέπει να καθαρίσει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ