«Σαφέστατα ξέρω ανθρώπους που τους έχουμε είδωλα και εμπλέκονται σε τέτοιες περιπτώσεις»

Ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε για την «υπόθεση τραγούδι».

Article featured image
Article featured image

Για τις καταγγελίες παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του θεάματος μίλησε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους. Μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Θεοφάνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καταγγελία της Λυδίας Σέρβου ότι γνωστός μουσικοσυνθέτης την παρενόχλησε σεξουαλικά σε ηλικία 15 ετών.

«Η Λυδία ήταν διευθύντρια στο μουσικό εργαστήρι που είχα. Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Είχε ανάγκη να το πει. Το έκανε με τον τρόπο της.

Δεν σου κρύβω ότι κι εμένα με προβληματίζει αυτό που γίνεται με την τηλεόραση. Κι εγώ σκέφτομαι, τι θα στήνουμε τηλεδικαστήρια; Από την άλλη, η τηλεόραση είναι ένα μέσο πάρα πολύ δυνατό. Θέλει βήμα ο άλλος, βέβαια το βήμα πολλές φορές παρεξηγείται. Ειδικά στα social media», είπε.

Ο Γιώργος Θεοφάνους σημείωσε στη συνέχεια πως η δική του εμπλοκή «με την καλή έννοια», όπως είπε, «έχει να κάνει με τα παιδιά, όταν παρενοχλούνται παιδιά», προσθέτοντας ότι στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να φέρει σχετικούς νόμους, που στην Κύπρο έχουν ψηφιστεί αλλά όχι και στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς κάποιοι από τους βουλευτές δεν έκαναν τίποτα γι' αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές. Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μαμά του -γυναίκα δικαστή- και δεν μιλούσε, ήταν 6 χρονών. Το κακοποιούσε ο πατέρας του. Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες, αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω. Αν αποφασίσει κάποιος ή κάποια να το κάνει μέσω της νόμιμης οδού, θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα τόσα χρόνια. Δυστυχώς οι μετρήσεις δείχνουν ότι 1 στα 5 παιδιά είναι κακοποιημένο. Και μιλάμε για την Ελλάδα, όχι για τη Ζιμπάμπουε. Εδώ και στην Κύπρο, έχουμε περίπου τις ίδια ποσοστά, δυστυχώς», ανέφερε. Επιπλέον παρότρυνε όποιο παιδί θέλει να καταγγείλει, μπορεί να το κάνει ανώνυμα στη γραμμή 116111 και μετά να αναλάβουν οι Αρχές.

Αναφορικά με τις καταγγελίες στο χώρο του θεάματος, συγκεκριμένα στο τραγούδι, ο Γιώργος Θεοφάνους είπε πως αν ανοίξει η συγκεκριμένη υπόθεση, «θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα». «Να σου πω τι θέλω εγώ; Μακάρι να ανοίξει.

Σαφέστατα ξέρω τέτοιες περιπτώσεις, ανθρώπους που τους έχουμε είδωλα, που μπορεί να ζουν ή και να μην ζουν αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ δύσκολο να πιαστεί αυτό το πράγμα. [...] Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα, ποια η διαφορά του σκηνοθέτη με τον ηθοποιό; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα;», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ