Οι ανησυχητικοί αριθμοί για τη Λεμεσό, όπως τους ανέφερε στο διάγγελμά του ο Αναστασιάδης

«Όλα τούτα δεν με προβληματίζουν απλά, με βασανίζουν».

Article featured image
Article featured image

Απευθυνόμενος κυρίως στους πολίτες της Λεμεσού, το βράδυ της Τρίτης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έκανε νέα έκκληση για τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Αφορμή υπήρξαν τα θλιβερά και απαράδεκτα, όπως τα χαρακτήρισε, γεγονότα που σημειώθηκαν στην πόλη της Λεμεσού την ημέρα των αποκριών, παρά τα απαγορευτικά μέτρα.

Αν και, όπως είπε, δεν είχε πρόθεση να στοχοποιήσει τους κατοίκους της Λεμεσού, παρουσίασε εντούτοις στοιχεία τα οποία, όπως ανέφερε, μιλούν από μόνα τους. Αρχικά, έκανε αναφορά στο υπερπλήρες Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι το 70% των διαθέσιμων κλινών, παγκυπρίως, καλύπτονται από ασθενείς που προέρχονται από τη Λεμεσό. Παράλληλα σημείωσε ότι από την 1η μέχρι τις 15 Μαρτίου, από σύνολο 4571 νέων κρουσμάτων τα 2788 -ή ποσοστό 61%- αφορούσαν στην πόλη της Λεμεσού, όπως επίσης και ότι το 90% των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους διέμεναν μόνιμα στη Λεμεσό.

Παρόλο που υπενθύμισε τα αισθήματα αγάπης που τρέφει για την πόλη της Λεμεσού, ωστόσο τόνισε πως προέχει το καθήκον για το σύνολο της χώρας. Υπογράμμισε για ύστατη φορά πως δεν θα αφήσει τη χώρα να υποφέρει, λόγω της αλόγιστης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μιας θλιβερής, όπως χαρακτήρισε, μειοψηφίας. Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για πιθανά νέα αυστηρά και, ενδεχομένως, τοπικά μέτρα.

Δείτε πιο κάτω αυτούσιο ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ