Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τον «Ύμνο εις την Eλευθερίαν», σε live streaming συναυλία

Με μια σπάνια live streaming συναυλία θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιλέγοντας για έργο τον «Ύμνον εις την Eλευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού.

Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ και ο διεθνώς αναγνωρισμένος βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, θα παρουσιάσουν μια σπάνια μουσική εκδοχή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» από τον Νικόλαο Χαλικιόπουλο-Μάντζαρο.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, λοιπόν, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο καθώς και σε ξένους θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού να απολαύσουν μια μεγάλη διαδικτυακή συναυλία την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ.

Για την καλύτερη κατανόηση του ποιητικού κειμένου, στο οποίο εκφράζονται με μοναδικό τρόπο οι διαχρονικές αξίες της ελευθερίας και της πίστης στον άνθρωπο, η ψηφιακή προβολή συνοδεύεται από δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υποτίτλων (αγγλική μετάφραση του Charles Sheridan, ευγενική παραχώρηση του εκδοτικού οίκου 24 γράμματα).

Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, και την πιανιστική συνοδεία ο Στάθης Σούλης. Η «πολυφωνική» μελοποίηση του Ύμνου από τον Νικόλαο Μάντζαρο που θα ερμηνεύσει το ΜΕΙΖΟΝ Ensemble, μελετήθηκε και αποκαταστάθηκε επιστημονικά από τον Δρ Μουσικολογίας Κώστα Ζερβόπουλο. Η μεγάλη επετειακή συναυλία για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση μεταδίδεται μέσω του site του Μεγάρου, της σελίδας στο fb και του καναλιού του στο YouTube.

Εμβληματικοί πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου αιώνα, οι οποίοι ύμνησαν με τον χρωστήρα τους τον αγώνα για την εθνική παλιγγενεσία, εμπλουτίζουν το βίντεο της μετάδοσης. Θα προβληθούν εικαστικές δημιουργίες των Θεόδωρου Βρυζάκη, Άγγελου Γιαλλινά, Νικόλαου Γύζη, Γεώργιου Μαργαρίτη και Διονύσιου Τσόκου (ευγενική παραχώρηση της Εθνικής Πινακοθήκης).

Παρακολουθήστε τη συναυλία με την παρουσίαση του Εθνικού μας Ύμνου σε αυτή τη σπάνια μουσική εκδοχή, πατώντας εδώ:

megaron.gr
hdigitalculture.gov

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να την απολαύσετε και από το fb του Μεγάρου:

www.facebook.com

Να πούμε τέλος πως θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες για ένα μήνα και on demand από το site του ΜΜΑ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ