Το μουσείο της Madame Tussauds στο Βερολίνο πέταξε τον (κέρινο) Τραμπ στα σκουπίδια

Και ο λόγος είναι όλα τα λεφτά.

Article featured image
Article featured image

Το κέρινο ομοίωμα του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε από τον εκθεσιακό χώρο του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων του Louis Tussaud στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, και μεταφέρθηκε σε αποθήκη… για δική του ασφάλεια.

Το μουσείο, ένα υποκατάστημα της Ripley Entertainment Corp που ανήκει στην εγγονή της Marie Tussaud, φιλοξένησε το γλυπτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το μουσείο είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αλλά οι επισκέπτες δεν αντιδρούσαν με μεγάλη ευπρέπεια στο ομοίωμα του Τραμπ και το γέμιζαν γρατζουνιές και βαθουλώματα από μπουνιές.

Η διοίκηση του μουσείου αποφάσισε να το απομακρύνει και ο Clay Stewart, περιφερειακός διευθυντής του μουσείου δήλωσε ότι έκαναν όλες τις προσπάθειες να το προστατεύσουν. Αρχικά το μετέφεραν στο μπροστινό λόμπι, έτσι ώστε η ασφάλεια να μπορεί να το παρακολουθεί καλύτερα, αλλά, ούτε αυτό εμπόδισε τους επισκέπτες να «τρυπάνε» και να «ξύνουν» τα μάτια του πρώην προέδρου.

Τι συνέβη στα άλλα μουσεία κέρινων ομοιωμάτων με τα αγάλματα του Τραμπ; Τον Οκτώβριο του 2020, το μουσείο της Madame Tussauds στο Βερολίνο πέταξε τον Τραμπ στα σκουπίδια, κυριολεκτικά ως μέρος μιας έκθεσης που είχε ως στόχο να καταγγείλει τις πολιτικές του, ενώ το Tussauds στο Λονδίνο ακολούθησε το παράδειγμά του και τον παρουσιάζει να φοράει ενδυμασία γκολφ μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.


Με πληροφορίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ