Ο καθηγητής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός, αποχαιρέτησε τους μαθητές του με μια επιστολή

Μέσω μιας επιστολής, με τίτλο «Επίλογος», ο Στάθης Λιβαθινός ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη Δραματική Σχολή, μετά από τις καταγγελίες των μαθητών της Σχολής για αυταρχική και υποτιμητική συμπεριφορά.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που απέστειλε το Εθνικό Θέατρο, «Παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία που ανέκυψε κατά τη διδακτική διαδικασία και να επανέλθει κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Καθηγητή κ. Στάθη Λιβαθινού και των σπουδαστών της Σχολής.

Ο κ. Λιβαθινός, έχοντας τη διάθεση να διευκολύνει τη λειτουργία και το εκπαιδευτικό έργο της Δραματικής Σχολής αλλά και να αποφορτίσει την κατάσταση, έλαβε την απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον τα διδακτικά καθήκοντά του. Η Δραματική Σχολή σέβεται την απόφασή του αυτή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, κατά τη θητεία του ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η ίδρυση του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής και η μεταστέγασή του στις εγκαταστάσεις του «Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά».

Στην επιστολή του ο Στάθης Λιβαθινός σημειώνει ότι οι μαθητές αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί του έστω για δυο ώρες την εβδομάδα, κάτι που αποκαλύπτει το τεταμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσά τους και επιβεβαιώνει την αποκλειστική δήλωση της διευθύντριας της σχολής κ. Δηώς Καγκελάρη στη LIFO, που αναφέρθηκε σε «αγεφύρωτες διαφορές».

Στην επιστολή του ο Στάθης Λιβαθινός αναφέρει:

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,

Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας - η όποια αυστηρότητα μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για την μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει.

Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο.

Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και την διευθύντρια της Σχολής αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν.

Καλή συνέχεια.


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ