Ο Μόρφου για το «El Diablo»

«Ο ίδιος ο δαίμονας αποκάλυψε τα σχέδιά του σε εμένα τον ελεεινό».

Article featured image
Article featured image

Έβγαλαν ανακοίνωση οι Θεολόγοι, το ΕΛΑΜ, μάζευε ο κόσμος υπογραφές για να αποσυρθεί το τραγούδι, απαντούσε το επίσημο ΡΙΚ και ο Μόρφου Νεόφυτος τηρούσε σιγή ιχθύος…

Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύαμε, αφού όσοι τον ακολουθούν πιστά, γνωρίζουν ήδη ότι την προηγούμενη Κυριακή, στο κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στον Ξυλιάτο, εξέφρασε μεταξύ άλλων την έντονη αντίδρασή του για το τραγούδι.

Αφού πρώτα έκανε ένα ομοφοβικό σχόλιο, αναφέροντας συγκεκριμένα πως «θέλουν να κάμουν τα ανώμαλα, ομαλά. Να τα κάνουν και νόμο. Πρώτα οι Βρυξέλλες και μετά οι δικοί μας φωστήρες στη Βουλή. Και μετά να τα διδαχθούν τα παιδιά μας στα σχολεία. Να λες δηλαδή σε ένα παιδάκι ξέρεις... στα 14 σου 15 σου από Χριστόδουλος θα γίνεις Χρυστάλλα», ακολούθως δεν έχασε την ευκαιρία να κάμει σχολιάκι και για τη Eurovision, μιας και είναι #1 στα trending topics των συζητήσεων.

«Οι περισσότεροι των Ευρωπαίων σήμερα ενεργούν με εωσφορικές δυνάμεις. Δαιμονικές δυνάμεις. Θέλουν να μας υποτάξουν ύπουλα και εμάς. Να μας παρουσιάσουν τον δαίμονα ως κάτι καλό. Μέχρι και τραγούδι έκαμαν τώρα. Ποιο νησί και ποια χώρα θα στείλει στη Eurovision τραγούδι, όχι για τον Χριστό, όχι για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, όχι για τον έρωτα της Αφροδίτης… όχι να ερωτευτούμε τον δαίμονα λέει. Να δώσουμε την καρδιά μας στο δαίμονα. Και οι φωστήρες του ΡΙΚ, που τους διόρισε η Κυβέρνηση, το επέλεξαν για να εκπροσωπήσει ποιαν; Τη Νήσο των Αγίων. Άκουσον άκουσον. Και λεν μερικοί να μη δίνω σημασία σε όλα. Στα νομοσχέδια να μη δώσω σημασία, στη φθορά της ιστορίας να μη δώσουμε σημασία, να κλείσουμε τις εκκλησίες λόγω μιας επιδημίας, να μείνουμε ακοινώνητοι Χριστούγεννα και Πάσχα και κατά τα άλλα που θα είναι και το Πάσχα εμείς να στείλουμε τραγούδι, που να υμνείται ο διάβολος».

Ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι δεν είχε σκοπό να κάνει το σχετικό κήρυγμα. «Όχι γιατί φοβήθηκα τα προστίματα. Ας πουν κι άλλοι μερικά.. αλλά επειδή φοβάμαι τη σιωπή των τελευταίων χρόνων, είπα να πω αυτά τα λίγα γιατί αποκάλυψε τα σχέδιά του σε εμένα τον ελεεινό ο ίδιος ο δαίμονας. Ο δαίμονας, ξέρετε, δεν είναι έξυπνος... είναι κουτός και πονηρός. Ο άνθρωπος της πίστεως όταν ταπεινώνεται και καταφεύγει στην πίστη των Αγίων, αποκαλύπτεται ο διάβολος ενώπιόν του», είπε.



Από το 24:00 και μετά το επίμαχο απόσπασμα:

Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ