Καταγράφηκε το πρώτο 30άρι του 2021

Σε ποια περιοχή και ποια ήταν η αιτία.

Article featured image
Article featured image

Όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί, από τον σταθμό του Τ.Μ στον Αστρομερίτη, η θερμοκρασία έφτασε τους 30 βαθμούς Κελσίου στις 14:19 και είναι επισήμως το πρώτο 30άρι για το 2021.


kitasweather-2021-03-22_12-29-57_758847.png


Η εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία για την εποχή που παρατηρείται στον Αστρομερίτη είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικά θερμής αέριας μάζας που επηρεάζει την περιοχή μας σε συνδυασμό με το βορειοανατολικό ρεύμα αέρα (καταβάτης από τον Πενταδάκτυλο).

Η πρόγνωση από το kitasweather.com

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά διαστήματα υψηλές και μέσες νεφώσεις ενώ θα επικρατεί αρκετή θολούρα λόγω της σκόνης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας στην επιφάνεια θα κυμαίνονται αρχικά από χαμηλά έως μέτρια, με προοδευτική αύξηση σε υψηλά και ενδεχομένως πολύ υψηλά προοδευτικά από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, με τη πιθανότητα για 29-30 βαθμούς Κελσίου σε δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του εσωτερικού, γύρω στους 24 έως 27 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και αναμένεται να πέσουν λασποβροχές οι οποίες θα συνοδεύονται από βροντές κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας στην επιφάνεια θα κυμαίνονται από υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και αναμένεται να πέσουν λασποβροχές οι οποίες θα συνοδεύονται από βροντές το πρωί. Από το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές και μέσες νεφώσεις, ωστόσο λόγο της πυκνής σκόνης θα επικρατεί αρκετή θολούρα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας στην επιφάνεια θα κυμαίνονται από υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί έως ανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και παροδικά τα 6 μποφόρ στα δυτικά με σταδιακή στροφή τους από δυτικές κατευθύνσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να παρατηρηθούν λίγες τοπικές λασποβροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται στην επιφάνεια από υψηλά έως πολύ υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά διαστήματα βροχές και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η σκόνη αναμένεται να εκτοπιστεί προοδευτικά ανατολικότερα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ