ΗΠΑ: Η συγκινητική ομιλία στη Βουλή των Aντιπροσώπων που έγινε viral

«Αφήστε τα παιδιά να είναι ο εαυτός τους», ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες της ομιλίας του Brandon Boulware, πατέρα τεσσάρων παιδιών -δυο αγοριών και δυο κοριτσιών, ανάμεσά τους και μια «υπέροχη και πανέμορφη transgender κόρη», όπως ο ίδιος ανέφερε.

Article featured image
Article featured image

Ο Brandon Boulware είναι δικηγόρος και γιος Υπουργού. Σε ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Missouri των ΗΠΑ, επιχειρηματολόγησε εναντίον προτεινόμενης νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύεται σε trans αθλητές να συμμετέχουν σε σχολικά αθλήματα. Ο Brandon Boulware είναι επίσης σύζυγος και πατέρας τεσσάρων παιδιών -δυο αγοριών και δυο κοριτσιών, ανάμεσά τους και μια «υπέροχη και πανέμορφη transgender κόρη», όπως ο ίδιος ανέφερε.


«Για χρόνια, δεν επέτρεπα στην κόρη μου να φοράει κοριτσίστικα ρούχα. Δεν την άφηνα να παίζει με κοριτσίστικα παιχνίδια. Την ανάγκαζα να φοράει αγορίστικα ρούχα, να κουρεύει κοντά τα μαλλιά της και να παίζει σε αθλητικές ομάδες αγοριών» ανέφερε. Συνεχίζοντας, τόνισε πως όλα αυτά τα έκανε στην προσπάθεια του να την προστατέψει από το bullying. Επίσης, ήθελε να αποφύγει να απαντήσει στην ερώτηση γιατί το παιδί του δεν δείχνει και δεν συμπεριφέρεται σαν αγόρι. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζει πλέον ότι με αυτή του την αντιμετώπιση, αυτό που κατάφερε ήταν να κάνει την κόρη του να νιώθει εντελώς δυστυχισμένη.


Μια μέρα, όπως λέει, όλα άλλαξαν. «Είχα επιστρέψει σπίτι από τη δουλειά και η κόρη μου με τον αδερφό της ήταν στη μπροστινή αυλή. Εκείνη είχε πάρει κρυφά ένα από τα φορέματα της μεγαλύτερης αδερφής της. Ήθελαν να πάνε να παίξουν με τα παιδιά του γείτονα. Τους είπα όχι. Εκείνη με ρώτησε αν πήγαινε μέσα και φορούσε αγορίστικα ρούχα, αν μετά θα μπορούσε να πάει να παίξει. Και εκεί το κατάλαβα». Αυτή ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησε ότι για να είναι ευτυχισμένη η κόρη του, έπρεπε ο ίδιος να σταματήσει να την αναγκάζει να είναι κάτι που η ίδια δεν ήθελε.


Η κόρη του Boulware είναι σε ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών. Ωστόσο, στην πολιτεία του Missouri όπου κατοικεί η οικογένεια του Brandon, υπάρχει αυτή η προτεινόμενη νομοθεσία, με την εφαρμογή της οποίας θα απαγορευτεί τόσο στην κόρη του όσο και στα υπόλοιπα transgender κορίτσια, η συμμετοχή σε σχολικά αθλήματα. Για την αποφυγή αυτής της εξέλιξης, μέσα απο την ομιλία του, κάλεσε σε καταψήφιση της νομοθεσίας. «Τώρα έχω μια κόρη με αυτοπεποίθηση, μια κόρη χαρούμενη, που απολαμβάνει να ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες. Σας παρακαλώ μην το στερήσετε αυτό από την κόρη μου ή τα δεκάδες άλλα παιδιά σαν αυτή εκεί έξω. Αφήστε τα να έχουν την παιδική ηλικία τους. Αφήστε τα να είναι αυτό που είναι», πρόσθεσε.


Η ομιλία του Boulware, αμέσως έγινε viral παγκοσμίως. Απόδειξη αυτού, αποτελεί η κοινοποίηση σχετικού άρθρου από την Jennifer Lopez. Η ίδια, στην ανάρτηση της πρόσθεσε «Αγαπώ... Αυτό με άγγιξε...η αγάπη ενός γονιού... η αγάπη αλλάζει τον κόσμο».


*Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την πολιτεία του Missouri, περισσότερες από 20 ακόμα πολιτείες των ΗΠΑ, εξετάζουν αντίστοιχα νομοσχέδια.

Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ