Με σημαία 4000 τ.μ. θα γιορτάσουν στη Γλυφάδα την επέτειο των 200 χρόνων

Ενώ και οι Σαντορινιοί -των οποίων μάλιστα η γιγάντια σημαία θα ανεμίζει- δεν πάνε πίσω.

Λίγες μέρες πριν την κορύφωση των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Γλυφάδας τοποθέτησε μια γιγάντια ελληνική σημαία, 4.000 τετραγωνικών μέτρων, ψηλά πάνω στο βουνό.


σημαίαελ3.jpg


Υπάρχει μάλιστα και concept να φωτίζεται το βράδυ…


σημαίαελ2.jpg


Όπως είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου:

«Στη Γλυφάδα μας, σήμερα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, βάλαμε τη σημαία μας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού.

4.000 τετραγωνικά, η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ.

Για να είναι ορατή από παντού.

Εκεί θα μείνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, τιμώντας τους άνδρες και τις γυναίκες που έδωσαν και κέρδισαν τον αγώνα για τη λευτεριά».


Η Σημαία μας. Όπως λέει ο ποιητής, «όπου σ' αντικρίζω, με λαχτάρα σταματώ, υπερήφανα δακρύζω, ταπεινά σε χαιρετώ». Η...

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Papanikolaou στις Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021


Η απάντηση έρχεται από την κοσμική Σαντορίνη. Μετά από πρωτοβουλία πολιτών του νησιού, δημιουργήθηκε μία επίσης τεράστια σημαία 1500 τετραγωνικών μέτρων. Όπως πιθανώς παρατηρήσατε, το εμβαδόν της είναι αρκετά μικρότερο από της αντίστοιχης στη Γλυφάδα, όμως υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά.


elliniki-simaia-santorini-3-768x512.jpg


Η διαφορά είναι ότι σε αντίθεση με τη σημαία της Γλυφάδας, η αντίστοιχη της Σαντορίνης προορίζεται να κυματίσει την Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021. Πιο συγκεκριμένα, θα τη σηκώσει σε ύψος 50 μέτρων ένας ειδικός γερανός. Μάλιστα, ακριβώς εκείνη τη στιγμή θα περάσουν από πάνω μαχητικά αεροσκάφη.


elliniki-simaia-santorini-2-768x512.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ