Τα πολλά μποφόρια δεν άφησαν τη γιγάντια σημαία στη Σαντορίνη να υψωθεί [ΒΙΝΤΕΟ]

Το εγχείρημα που ούτως ή άλλως είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, λόγω του τεράστιου μεγέθους της σημαίας, δυσχέραιναν ακόμη περισσότερο οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι που έπνεαν στην τοποθεσία της τελετής.

Article featured image
Article featured image

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για την τεράστια σημαία στη Σαντορίνη, συνολικού εμβαδού 1500 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 160 κιλών, που είχε φτιαχτεί για να υψωθεί από ειδικό γερανού ύψους 50 μέτρων, ανήμερα της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, οι διοργανωτές της εκδήλωσης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σηκώσουν τη σημαία με τη συνδρομή γερανού. Η σημαία κυμάτισε για περίπου δύο λεπτά, όμως δεν έγινε κατορθωτό να υψωθεί στον πελώριο ιστό, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και το μεγάλο βάρος της είχαν ως αποτέλεσμα να σκιστεί ένα σημαντικό της μέρος.

santorini-simaia-202-3.jpg

santorini-simaia-202-5.jpg

santorini-simaia-202-1.jpg

simaia-santorini-rivios-1.jpg


Εν τέλει, οι διοργανωτές την άπλωσαν στο έδαφος, στο σημείο που θα περνούσαν τα μαχητικά αεροσκάφη.

santorini-simaia-202-16.jpg

santorini-simaia-202-13.jpg

santorini-simaia-202-21.jpg

simaia-santorini-rivios-3.jpg


Η σημαία, την οποία εμπνεύστηκαν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης και ο Σύλλογος Ποντίων Σαντορίνης, κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών και με τη βοήθεια εθελοντών και έχει βάρος 160 κιλά και μέγεθος 1.500 τετραγωνικά μέτρα. Μάλιστα, ο αρχικός στόχος να έχει μέγεθος 1.350 τ.μ. εγκαταλείφθηκε, καθώς θεωρήθηκε πως με το νέο μέγεθος θα μπορέσει να διεκδικήσει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες! Το συνολικό κόστος των 7.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για την κατασκευή της βρήκε πάντως αρκετούς υποστηρικτές.


Αυτός πάντως που αξίζει να αναδειχθεί από όλη αυτή την ιστορία, είναι πως τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις χορηγίες για τη σημαία θα έχουν φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς θα προσφερθούν μέσω δωροεπιταγών σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

simaia-santorini-rivios-5.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ