Η κυρία Δέσποινα Μπεμπεδέλη διαβάζει το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Μετά από παρότρυνση του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τα Εθνικά του Κέντρα σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει από θεατρικές προσωπικότητες να διαβάσουν το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, μεταφρασμένο στη γλώσσα (ή τις γλώσσες) της χώρας τους.

Article featured image
Article featured image

«Η πανέμορφη κουλτούρα του θεάτρου θα ζει, όσο παραμένουμε εδώ». Μια φράση που συμπεριλαμβάνεται στο μήνυμα που γράφτηκε, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2021. Τη συγγραφή του μηνύματος ανέλαβε η σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιός του Θέατρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης, Helen Mirren.


Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου επέλεξε αυτό να διαβαστεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, από τη βραβευμένη ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Τη μετάφρασή του ανέλαβε η Γιώτα Κλείτου.


Η οπτικογράφηση της ανάγνωσης του μηνύματος για τις 27 Μαρτίου, ημέρα γιορτής για την παγκόσμια θεατρική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, καθώς επιλέχθηκε ως ο ιδανικότερος χώρος παρουσίασης της ιστορίας του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Ειρήνη Σοφοκλέους.



* Ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962, από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου, με την έναρξη της σεζόν του «Θέατρου των Εθνών» στο Παρίσι. Το πρώτο μήνυμα έγραψε ο Ζαν Κοστώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ