Πουλήθηκε «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας», το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο

Τα έσοδα από την πώληση θα στηρίξουν φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Article featured image
Article featured image

Το έργο με τίτλο «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας», που κατέχει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο, πουλήθηκε για 62.000.000 δολάρια. Πρόκειται για ένα πίνακα 5.1816 τ.μ., δημιουργός του οποίου είναι ο καλλιτέχνης Sacha Jafri. Το έργο αγοράστηκε από τον Andre Abdoune, έναν πολυεκατομμυριούχο Γάλλο επιχειρηματία των κρυπτονομισμάτων.

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Ντουμπάι, δούλευε στο συγκεκριμένο έργο επί επτά μήνες, μέσα στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου Ατλαντίς και είναι μέρος της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας Humanity Inspired, η οποία ξεκίνησε το 2020. Το έργο σε δημοπρασία που έγινε στο Ντουμπάι, αγοράστηκε από τον Andre Abdoune, σε υπερδιπλάσια τιμή από αυτή που είχε υπολογίσει εξαρχής ο δημιουργός του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση θα στηρίξουν φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως τις Dubai Cares, UNICEF, UNESCO και του Global Gift Foundation.

Sacha-Jafri.jpg

Ο πολυεκατομμυριούχος Γάλλος επιχειρηματίας που αγόρασε τον πίνακα, δήλωσε ότι όταν ήταν παιδί δεν είχε να φάει και κάθε δολάριο που ξόδεψε για αυτό τον πίνακα θα ανακουφίσει παιδιά σε όλο τον κόσμο. Με τη σειρά του ο δημιουργός του έργου ανέφερε ότι «Το όραμά μου ήταν να επανασυνδέσω τον διχασμένο πλανήτη μας μέσα από τις καρδιές, τα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών του κόσμου».


Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ