Θα μπορούσες να αντέξεις για 24 ώρες μακριά από όλες τις οθόνες;

Αν ναι, θα μπορούσες αν ήσουν κάτοικος Αμερικής να βγάλεις 2.400 δολάρια, μέσω μιας 24ωρης πρόκλησης ψηφιακής αποτοξίνωσης που διοργανώνει μια εταιρεία.

Article featured image
Article featured image

Θα μπορούσες να αφήσεις στην άκρη το κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή έστω για μια ώρα, ή ακόμα καλύτερα για 24 ώρες, αν σου πως ότι μπορείς να βγάλεις 2.400 δολάρια;

Μάθε λοιπόν πως το Reviews.org, μια εταιρεία που δοκιμάζει οικιακές υπηρεσίες και προϊόντα, διεξάγει μια 24ωρη πρόκληση ψηφιακής αποτοξίνωσης. Θα πληρώσει τους επιλεχθέντες με αυτό το γενναιόδωρο ποσό αν καταφέρουν να «επιβιώσουν» μια ολόκληρη ημέρα μακριά από όλες τις οθόνες.

«Εάν έχετε την επιθυμία να απομακρύνετε τις συσκευές σας για μια ημέρα, αλλά εξακολουθείτε να έχετε την ανάγκη να πληρωθείτε, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για εσάς», έγραψε η εταιρεία στον ιστότοπό της όπου μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι επίδοξοι υποψήφιοι της ψηφιακής αποτοξίνωσης.


Για να προσδιοριστεί ποιος είναι κατάλληλος για να υποβάλει αίτηση συμμετοχής, η εταιρεία θέτει μερικές κριτικές ερωτήσεις.

«Ήθελες πάντα να κερδίσεις διαγωνισμούς στην πραγματική ζωή, αλλά είσαι πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να νικήσεις σε βίντεο παιχνίδια όπως Mario Kart και Mortal Kombat; Γνωρίζεις κάπως υπερβολικά πολλά πράγματα για τους παλιούς γνωστούς σου από τα social media;» ρωτάει, μεταξύ άλλων, το Reviews.org τους πιθανούς υποψηφίους.


REV_DigiDetox_1.2-hero-2.png


Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ιδανικός υποψήφιος είναι κάποιος που είναι «σίγουρα μέσα στην τεχνολογία» και αντέχει την πρόκληση. Αν και φαίνεται εύκολη μια αποτοξίνωση από το Instagram για μια μέρα, η πρόκληση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, αναφέρει το CNN.

Όσοι επιλεγούν καλούνται να μείνουν μακριά όχι μόνο από τα τηλέφωνά τους για 24 ώρες, αλλά και από την τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια, τους υπολογιστές, τα έξυπνα ρολόγια και τις έξυπνες συσκευές. Όμως, η εταιρεία διευκρινίζει ότι τα μικροκύματα επιτρέπονται. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν χρηματοκιβώτια για να κλειδώσουν σε αυτά τις ηλεκτρονικές τους συσκευές για τις 24 ώρες, μαζί με μια δωροκάρτα της Amazon αξίας 200 δολαρίων για να δημιουργήσουν ένα «κιτ επιβίωσης» χωρίς τεχνολογικά μέσα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξετάσουν το κιτ επιβίωσης και να δώσουν σχόλια σχετικά με την εμπειρία μετά την ολοκλήρωση της πρόκλησης - αλλά θα το κάνουν κρατώντας τον πολυπόθητο τίτλο «2021 Digital Detox Challenger».

Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ