Γυναίκα στην Ινδία εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με ματωμένα δάκρυα να τρέχουν απ’ τα μάτια της

Όσες γυναίκες διαγιγνώσκονται με αυτή την πάθηση, συχνά έχουν αιμορραγία στους πνεύμονες, τα νεφρά, τα χείλη, το στομάχι, τη μύτη ή τα μάτια.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: HaticeEROL | Pixabay


Σύμφωνα με άρθρο του «Vice Greece», μια 25χρονη γυναίκα στην πόλη Τσαντιγκάρ, της βόρειας Ινδίας, έκανε τους πάντες να σαστίσουν όταν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία στα μάτια. Όπως είπε η ίδια, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο δεν ήταν κάτι που της προκαλούσε πόνο. Οι γιατροί αμέσως προχώρησαν σε διάφορες οφθαλμολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα αλλά ούτε ότι η αιμορραγία προερχόταν από κάποιο αιμοφόρο αγγείο που βρίσκεται κάτω από τον ιστό του ματιού.

Οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι η αιμορραγία στα μάτια της νεαρής κοπέλας συνέβαινε μόνο τις ημέρες της εμμηνόρροιας. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι πρόκειται για μια σπάνια πάθηση κυκλικής αιμορραγίας εκτός της μήτρας κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Όσες γυναίκες διαγιγνώσκονται με την «οφθαλμική έμμεση εμμηνόρροια», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πάθηση, συχνά έχουν αιμορραγία στους πνεύμονες, τα νεφρά, τα χείλη, το στομάχι, τη μύτη ή τα μάτια.

2d6787bf-7be9-4739-8e39-a3582baa1002.jpg
Φωτογραφία: LadBible


Η 25χρονη ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή (για τρείς μήνες), με έναν συνδυασμό αντισυλληπτικών χαπιών, που περιλάμβαναν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Μετά από αυτή τη θεραπεία, τα ματωμένα δάκρυα σταμάτησαν, καθιστώντας τον συνδυασμό ως πιθανή θεραπεία για όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτή τη σπάνια πάθηση.

Πηγή: VICE Greece

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ