Χορηγία εκατομμυρίων για αγορά κτηρίων στο κέντρο της Λευκωσίας

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για εγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο κτήριο του Παρθεναγωγείου Φανερωμένης.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Facebook / Faneromeni School

Σύμφωνα με άρθρο του «Φιλελεύθερου», στο πλαίσιο αναζωογόνησης της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, στηρίζει την προσπάθεια ανάκαμψης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας με χορηγία €20 εκατομμυρίων.


Συγκεκριμένα, τα χρήματα θα αφορούν την αγορά και ανακαίνιση κτηρίων τα οποία θα μετατραπούν σε φοιτητικές εστίες, μετά τη συμφωνία για εγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο κτήριο του Γυμνασίου Φανερωμένης.

Η χορηγία θα διατεθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης από την Κυβέρνηση, η οποία θα αγοράσει τα κτήρια και θα τα εκμισθώσει στον Δήμο Λευκωσίας. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ο δήμος ήδη πρότεινε την αγορά τριών κτηρίων κόστους περίπου €4 εκατομμυρίων, η ανακαίνιση των οποίων θα κοστίσει άλλα €12.5 εκατομμύρια.

Επιπρόσθετα, η Αρχιεπισκοπή έχει αποστείλει κατάλογο 24 κτηρίων τα οποία θα μπορούσαν να μετατραπούν σε φοιτητικές εστίες. Τα κτήρια που θα επιλεγούν θα τύχουν ανακαίνισης από την Αρχιεπισκοπή, μέσα από αξιοποίηση πολεοδομικών κινήτρων για ανέγερση φοιτητικών εστιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος ανακαίνισης του σχολείου Φανερωμένης, εκτιμάται στα €5 με €6 εκατομμύρια. Για κάλυψη της δαπάνης θα περιλαμβάνεται αυξημένη χορηγία στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πηγή: philenews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ