Κορυφαία διάκριση για την Κύπρια αθλήτρια, Εμιλία Ζίνγκας

Για πρώτη φορά η Κυπριακή Ομοσπονδία Παγοδρομιών θα εκπροσωπηθεί από αθλήτριά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του αθλήματος.

Η Εμιλία Ζίνγκας σημείωσε την κορυφαία διεθνή επιτυχία της Κύπρου στις Παγοδρομίες, πετυχαίνοντας την εκπροσώπηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Εμιλία2.jpgΣυγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία των παγοδρομιών, αθλήτρια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του αθλήματος. Την πολύτιμη πρόκριση πέτυχε η αθλήτρια Εμιλία Ζίνγκας, στον διεθνή αγώνα Challenge Cup που διεξήχθη στη Χάγη από 25-28 Φεβρουαρίου 2021. Στον εν λόγω αγώνα, η αθλήτρια κατάφερε να μπει στα μετάλλια, παίρνοντας την τιμητική τρίτη θέση, με συνολική βαθμολογία 171.30.

Η Εμιλία Ζίνγκας, παρόλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, διανύει μία εξαιρετική αγωνιστική περίοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενους αγώνες είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και για τους Πανευρωπαϊκούς του 2021, οι οποίοι όμως τελικά αναβλήθηκαν λόγω της Covid-19.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη από 22-28 Μαρτίου 2021. Παράλληλα, θα αποτελέσει προκριματικό αγώνα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Πεκίνο.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά σε διεθνείς αγώνες η Εμιλία Ζίνγκας, αφού προηγουμένως κατέκτησε τη 2η θέση στο 14ο Santa Claus Cup, το οποίο είχε διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από τις 26-29 Νοεμβρίου 2020.

Εμ.jpg


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, Τάκης Γεωργίου, ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια για τη συνολική παρουσία της αθλήτριας Εμιλίας Ζίνγκας στις διεθνείς διοργανώσεις: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από τις προσπάθειες των αθλητών/τριών, οι οποίοι συμμετέχουν σε διεθνείς συναντήσεις, καταφέρνοντας να πετύχουν αξιόλογα αποτελέσματα, παρόλες τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση προς τους αθλητές/τριες, και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες όλων των αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών σε διεθνείς αγώνες. Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι η πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ εφικτό τον στόχο να δούμε αθλητή των παγοδρομιών στους επόμενους Αγώνες του χρόνου στο Πεκίνο».

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή με τη σειρά της συνεχάρη την Εμιλία Ζίνγκας για τη σημαντική της επιτυχία όπως και την Κυπριακή Ομοσπονδία Παγοδρομιών για το έργο που επιτελεί. Ευχήθηκε, παράλληλα, καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και όπως επιτευχθεί ο υψηλός στόχος της πρόκρισης στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Η Εμιλία Ζίνγκας σημείωσε την κορυφαία διεθνή επιτυχία της Κύπρου στις Παγοδρομίες Για πρώτη φορά η Κυπριακή...

Δημοσιεύτηκε από Cyprus Olympic Committee στις Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ