Το Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης προέβη σε μια αλλιώτικη επιχείρηση

Οι ναύτες διέσωσαν τις γάτες που το πλήρωμα είχε εγκαταλείψει σε βυθιζόμενο καΐκι.

Article featured image
Article featured image

Ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αψήφησαν την τρικυμισμένη θάλασσα και προέβησαν σε μια δραματική διάσωση αυτήν την εβδομάδα, αφού ανακάλυψαν ότι τέσσερις γάτες είχαν εγκαταλειφθεί στο πλοίο Phamonsin Nava 10 που είχε πιάσει φωτιά και βυθιζόταν στα ανοικτά ενός νησιού, στη θάλασσα Ανταμάν.

Αφού το οκταμελές πλήρωμα του καραβιού διασώθηκε από διερχόμενο ψαράδικο, την περασμένη Τρίτη, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού εστάλη επιτόπου, για να ελέγξει αν υπάρχει διαρροή πετρελαίου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, όμως, οι ναύτες ανακάλυψαν ότι μερικά μέλη του πληρώματος είχαν ξεχαστεί.

Διάσωση 2.jpg


Διάσωση 3.jpg


Διάσωση 4.jpg



«Έκανα ζουμ με την κάμερά μου στο πλοίο και είδα να ξεπροβάλλουν τα κεφάλια ενός ή δύο γατιών», περιγράφει ο αρχικελευστής Γουίτσιτ Πάκντελον του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού. Ένας ναύτης φόρεσε τότε σωσίβιο, έπεσε στο νερό και κολύμπησε μέχρι το ναυαγισμένο πλοίο, πάνω στο οποίο βρήκε στρυμωγμένες τη μία δίπλα στην άλλη τέσσερις γάτες.

Διάσωση 5.jpg


Διάσωση 6.jpg



Ο διασώστης μετέφερε τις γάτες στο πλοίο του, τοποθετώντας τις πάνω στους ώμους του και κρατώντας τις έτσι πάνω από την επιφάνεια του νερού, ενώ η ομάδα του τον τραβούσε μ' ένα σχοινί.

Οι σχετικές αναρτήσεις του για τη διάσωση έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να πλέκουν το εγκώμιο του πληρώματος. Τις γάτες φροντίζουν τώρα οι σωτήρες τους στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κο Λίπε.

Διάσωση 7.jpg


Διάσωση 8.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ