Το 1ο COOPAthon στην Κύπρο είναι γεγονός!

Νέοι από την Κύπρο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με βιωματικό τρόπο για την κοινωνική οικονομία.

Article featured image
Article featured image

Τα COOPAthons αποτελούν μία σειρά διαδικτυακών events που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος COOPower, μιας πρωτοβουλίας του British Council, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η εμπλοκή του κοινού σε ζητήματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Κοινωνικής Οικονομίας και Συνεργατισμού. Το πρώτο event θα διεξαχθεί από τις 19 Μαρτίου μέχρι τις 21 Μαρτίου, και αφορά την κλιματική αλλαγή και την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 14 Μαρτίου.

Η σειρά διαδικτυακών events COOPAthon διοργανώνεται σε Κύπρο, Ελλάδα και Κροατία από το British Council σε συνεργασία με τους εκάστοτε αρμόδιους τοπικούς φορείς. Στην Κύπρο, με στόχο την βέλτιστη ενημέρωση των νεανικών κοινών, το British Council συνεργάζεται με τον οργανισμό CARDET και το YOUTHShare και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας , μέσω της κοινωνικής οικονομίας. Η εμπλοκή των νέων σε συνεργατικά σχήματα και κοινωνικές επιχειρήσεις προτείνεται ως ένας εναλλακτικός τρόπος για τη μείωση της νεανικής ανεργίας, και των ανισοτήτων στον εργασιακό χώρο καθώς και για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Το COOPAthon επιχειρεί να κινητοποιήσει τους νέους μέσω της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ενημέρωσής τους σε ζητήματα, κλιματικής αλλαγής, ισότητας των φύλων, αξιοπρεπούς εργασίας, οικονομικής ανάπτυξης, υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης.

Στο τριήμερο του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους νέους με ίδιες ανησυχίες, να συζητήσουν και να βρουν εποικοδομητικές λύσεις, να δημιουργήσουν δίκτυα επικοινωνίας και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να ιδρύσουν εικονικά μία επιχείρηση και να αντιληφθούν βιωματικά τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας, πάντα με την κατάλληλη καθοδήγηση από τους μέντορες του προγράμματος. Ενώ, οι κορυφαίες ιδέες συνεργατικών/κοινωνικών επιχειρήσεων θα προκριθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να ακολουθήσουν τον πιο κάτω σύνδεσμο και να ολοκληρώσουν την αίτηση τους μέχρι τις 14 Μαρτίου.

Για εγγραφές: https://bit.ly/3uAWorZ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ