Ανακοινώθηκε το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους - Κύπρος 2021

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά από τις 16 μέχρι και τις 24 Απριλίου.

Article featured image
Article featured image

«Ξανά μαζί, με διαδικτυακά εργαστήρια, προβολές, διαγωνισμούς!». Με αυτό το μήνυμα το «Cyprus Film Days International Festival» ανακοίνωσε το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους – Κύπρος 2021. Το φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά από τις 16 μέχρι και τις 24 Απριλίου, υπόσχεται ένα ανανεωμένο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για Παιδιά και Νέους.

Πέντε συναρπαστικά εργαστήρια από επαγγελματίες του Κινηματογράφου και διαδικτυακές προβολές τεσσάρων ταινιών απαρτίζουν τη φετινή 7η έκδοση του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2021, το οποίο συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο.

OFFICIAL POSTER.jpg


«Τα παιδιά, μέσα από τη γνωριμία τους με τον παγκόσμιο, ποιοτικό κινηματογράφο, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν, όχι μόνο ταινίες, αλλά και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια με αξιόλογους εκπαιδευτές, επαγγελματίες του χώρου, που στοχεύουν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και καλλιέργειας της φαντασίας και των συναισθημάτων τους.», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 μέχρι 14 ετών. Στόχος του φεστιβάλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι «να ενισχύσει την αντιληπτική, αισθητική, νοητική ωρίμανση των νέων θεατών».

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, για συμμετοχή στα εργαστήρια, για δήλωση ενδιαφέροντος από σχολεία/άτομα με σκοπό τη διευθέτηση διαδικτυακής προβολής, μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους https://cyprusfilmdays.com/index.php/cfd-for-children/ & https://www.facebook.com/CFDchildren/, τηλεφωνικώς στο 70008242, και μέσω μέιλ στο [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ