Γάτος αλάνι «συνελήφθη» έξω από φυλακή γιατί έκανε διακίνηση

Το ζώο πάντως δεν θα «τιμωρηθεί» για την παράνομη δράση του, αλλά θα δοθεί για υιοθεσία.


Το υφασμάτινο σακουλάκι που κρεμόταν από τον λαιμό του δεν πέρασε απαρατήρητο: ένας γάτος-βαποράκι «συνελήφθη» κοντά σε μια φυλακή του Παναμά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Ο «ναρκογάτος», όπως τον βάφτισαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εντοπίστηκε έξω από τη φυλακή της Νουέβα Εσπεράνσα, που φιλοξενεί περίπου 1.700 κρατουμένους, στην επαρχία Κολόν, περίπου 80 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας. «Το ζώο είχε στον λαιμό του δεμένο ένα ύφασμα που περιείχε πολλά πακετάκια (...) με ένα φυτικό υλικό και πλαστικά, διαφανή σακουλάκια με μια λευκή σκόνη», εξήγησε ο Αντρές Γκουτιέρες, ο γενικός διευθυντής της σωφρονιστικής υπηρεσίας του Παναμά.

Kattos.jpgΟι ουσίες που βρέθηκαν ήταν κοκαΐνη, κρακ και μαριχουάνα. Για να «πείσουν» τα ζώα να επιστρέψουν στη φυλακή και να μεταφέρουν τα ναρκωτικά, οι κρατούμενοι τα φροντίζουν και τα ταΐζουν. Ο εν λόγω γάτος πάντως δεν θα «τιμωρηθεί» για την... παράνομη δράση του, αλλά θα δοθεί για υιοθεσία.

Katoos.jpgΟι εισαγγελικές Αρχές ανακοίνωσαν περαιτέρω ότι ξεκίνησαν έρευνα «για τη χρήση ζώων για τη μεταφορά παράνομων ουσιών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νουέβα Εσπεράνσα». Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ζώα, για να εισάγονται παράνομα ναρκωτικές ουσίες σε φυλακές. Πριν από τον «ναρκογάτο» είχαν γίνει απόπειρες με ταχυδρομικά περιστέρια!


Κεντρική Φωτογραφία: Sebastian Molina fotografía / Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ