Ο Bill Gates είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ

Το αμερικάνικο περιοδικό The Land Report, που παρουσιάζει κάθε χρόνο τους 100 μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας, τον ονόμασε «Farmer Bill».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: John Keatley


Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Economy Today, o Bill Gates, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (121 δις δολάρια), θεωρείται πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ καθώς έχει αποκτήσει 1.077.000 στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, έχει στην κατοχή του έναν τεράστιο αριθμό γεωργικών εκτάσεων που εκτείνεται σε 19 πολιτείες. Μάλιστα, το αμερικάνικο περιοδικό The Land Report, που παρουσιάζει κάθε χρόνο τους 100 μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας, τον ονόμασε «Farmer Bill».

Erwt1qsWMAAM4I5.jpg



Σύμφωνα με το Forbes, o Bill Gates έχει στην κατοχή του εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης σε 18 πολιτείες. Οι περισσότερες εκτάσεις γης που έχει αποκτήσει βρίσκονται στη νότια περιοχή των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία Αρκάνσας (192.000 στρέμματα). Επιπρόσθετα, ο «Farmer Bill», έχει τεράστιες εκτάσεις γης στην Αριζόνα (100.000 στρέμματα), Καλιφόρνια (20.000) και μικρότερες εκτάσεις σε Κολοράντο, Φλόριντα, Άινταχο, Ιλινόις, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Μισισιπί, Νεμπράσκα, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Ουάσινγκτον, Ουισκόνσιν και Γουαιόμινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιδρυμα Gates έχει, επίσης, επενδύσει στην «ανάπτυξη και διάδοση ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή «υπερκαλλιεργειών» για τις οποίες δημιούργησε μια ΜΚΟ που ονομάζεται «Gates Ag One».

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση γιατί αγοράζει τόση γη, δήλωσε: «Αυτό επέλεξε να κάνει η επενδυτική μου ομάδα. Δεν σχετίζεται με το κλίμα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κίνητρό του είναι κυρίως το κέρδος. Ο δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε επίσης ότι ο κύριος μοχλός των αγορών ήταν η επιστήμη της ανάπτυξης νέων σπόρων και βιοκαυσίμων τονίζοντας ότι ο τομέας της γεωργίας είναι σημαντικός. «Με πιο παραγωγικούς σπόρους μπορούμε να αποφύγουμε την αποψίλωση των δασών και να βοηθήσουμε την Αφρική να αντιμετωπίσει τις κλιματικές δυσκολίες, με τις οποίες βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη. Δεν είναι σαφές πόσο μπορούν να φτηνύνουν τα βιοκαύσιμα, αλλά αν φτηνύνουν, μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των εκπομπών ρύπων των αερομεταφορών και των φορτηγών» επεσήμανε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ