Τι θα γίνει με τα μέτρα αλλά και με τα σχολεία

Όλα όσα είπε ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο.

Article featured image
Article featured image

Μιλώντας στο Τρίτο, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου επεσήμανε πως τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα θα πάρουν παράταση μέχρι τα μέσα Μαΐου, αναφέροντας ότι η σχετική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει πρόθεση αυστηροποίησης των μέτρων, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανείς δεν επιθυμεί το άνοιξε-κλείσε της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κύριος Ιωάννου υπογράμμισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται πολύ χαμηλή συμμόρφωση των πολιτών ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Συγκεκριμένα είπε ότι από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης καταδεικνύεται ότι επαφές κρουσμάτων δεν περιορίζονται, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εργοδότες αποκρύπτουν κρούσματα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, ανέφερε πως το κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι οι εμβολιασμοί και επανέλαβε ότι είναι εφικτός ο στόχος για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σήμερα, είπε, θα παραληφθούν σαράντα χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Φάιζερ. «Μέχρι το τέλος Ιουνίου το κράτος θα παραλάβει συνολικά εξακόσιες χιλιάδες δόσεις του σκευάσματος της Φάιζερ, γύρω στις 350 χιλιάδες της Άστρα Ζένεκα και περίπου 80 χιλιάδες της Μοντέρνα.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού 70 με 75 χιλιάδων ατόμων, αναφέροντας παράλληλα ότι, ενδεχομένως αύριο, θα ανακοινωθεί η απόφαση για μείωση του χρόνου μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της Αστραζένεκα, από τις δώδεκα στις οκτώ εβδομάδες.

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε ότι είναι πρόωρο να λεχθεί εάν θα παραταθεί το κλείσιμό τους μετά τις εορτές του Πάσχα, καθότι όπως εξήγησε, τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, είτε προς το καλύτερο, είτε δραματικά προς το χειρότερο. Ωστόσο, επισήμανε πως έχει καταδειχθεί αυξημένη μετάδοση στις μικρές ηλικίες.

Αποκάλυψε, τέλος, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι όπως οι μαθητές των δημοτικών επανέλθουν στα σχολεία τον Μάιο με προσκόμιση αρνητικού τεστ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/Riknews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ