«Πώς νιώθεις που έχεις αυτιστικό αδελφό;»

Αυτό και άλλα σχετικά ερωτήματα απαντούν μπροστά στην κάμερα δυο κορίτσια, των οποίων τα αδέλφια είναι στο φάσμα του αυτισμού.

Article featured image
Article featured image

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (18 Δεκεμβρίου 2007). Σκοπός της είναι η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Η «Αβάλη» (Φορέας προστασίας και κοινωνικής ένταξης αυτιστικών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων), ετοίμασε ενημερωτικά βίντεο στα οποία παιδιά που έχουν αδέλφια στο φάσμα του αυτισμού απαντούν σε διάφορα ερωτήματα.

Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του.Ο αυτισμός προσδιορίστηκε για πρώτη φορά το 1943 και αποτελεί μια ισόβια, πολύπλοκη, εκ γενετής νευροανατυξιακή διαταραχή που συνήθως εκδηλώνεται στη φάση της ανάπτυξης. Τα κλινικά χαρακτηριστικά του αυτισμού περιλαμβάνουν την ελλειπή κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, την εκδήλωση στερεοτυπικών επαναληπτικών συμπεριφορών, την ύπαρξη γλωσσικών διαταραχών ή απουσία λόγου.Ένα σχετικό με τη μέρα βίντεο, που είχαμε δημοσιεύσει στις 2 Απριλίου, 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ