Το Πανεπιστήμιο Frederick τρέχει για την ευρωπαϊκή φιλία

Με σύνθημα «Τρέχουμε για την ευρωπαϊκή φιλία», ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί εικονικά, μέσω της εφαρμογής Strava.

Article featured image
Article featured image

Τον πρώτο της εικονικό αγώνα δρόμου πραγματοποιεί η κοινοπραξία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων EU-CONEXUS, στην οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Frederick μαζί με άλλα εννέα Πανεπιστήμια. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 18 Απριλίου με τη συμμετοχή φοιτητών και μελών του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού από τα Πανεπιστήμια του EU-CONEXUS. Με σύνθημα το αισιόδοξο μήνυμα «Τρέχουμε για την ευρωπαϊκή φιλία», ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί εικονικά, μέσω της εφαρμογής Strava. Οι συμμετέχοντες καλούνται να τρέξουν μια διαδρομή 4, 7 ή 10 χιλιομέτρων τη μέρα και ώρα επιλογής τους μέσα στο χρονικό διάστημα των δέκα ημερών και να καταγράψουν τον χρόνο τους στην εφαρμογή. Οι άντρες και γυναίκες που θα πετύχουν τον καλύτερο χρόνο σε κάθε κατηγορία θα αναδειχθούν νικητές και θα κερδίσουν βραβεία αλλά και… εικονικά μετάλλια.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει από τον Δεκέμβριο 2020 στην κοινοπραξία EU-CONEXUS, μια διακρατική συνεργασία ευρωπαϊκών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας που στοχεύει στην ευφυή αειφόρο διαχείριση των παράκτιων αστικών ζωνών. Βασισμένο στην πολύχρονη εμπειρία των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων, το EU-CONEXUS επιδιώκει να ανταποκριθεί στις περιβαλλοντικές προκλήσεις και να αναπτύξει καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους και διεπιστημονικές προσεγγίσεις για τις παράκτιες περιοχές, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το παράκτιο οικοσύστημα και η βιωσιμότητά του. Στη φιλόδοξη κοινοπραξία, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την ενδυνάμωση στρατηγικών συνεργασιών και την ανάπτυξη του ανταγωνισμού των Πανεπιστημίων της Ευρώπης στον διεθνή χώρο, συμβάλλουν μέσα από γόνιμες ανταλλαγές γνώσης τόσο οι φοιτητές όσο και το ακαδημαϊκό προσωπικό των Πανεπιστημίων.

Στο EU-CONEXUS συμμετέχουν ως εταίροι -και θα τρέξουν στον εικονικό αγώνα δρόμου- το Rochelle Université (Γαλλία), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), το Technical University of Civil Engineering Bucharest (Ρουμανία), το Klaipeda University (Λιθουανία), το Universidad Católica de Valencia “San Vicente Mártir” (Ισπανία) και το University of Zadar (Κροατία) και ως συνεργαζόμενοι εταίροι το Πανεπιστήμιο Frederick (Κύπρος), το Waterford Institute of Technology (Ιρλανδία) και το University of Rostock (Γερμανία).

Περισσότερες πληροφορίες για το EU-CONEXUS μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.eu-conexus.eu. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στον εικονικό αγώνα δρόμου στη σελίδα: www.runatica.com/ext/eu-conexus-virtual-race-2021/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ