Η Αμερική πανηγύρισε, χειροκρότησε και δάκρυσε με αφορμή την καταδίκη του Ντέρεκ Σόβιν [ΕΙΚΟΝΕΣ]

«Ι CAN BREATHE».

Article featured image
Article featured image

Ο Τζόρτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο από τον Ντέρεκ Σόβιν. Η φράση «I can’t breath» ήταν η φράση που είπε λίγο πριν «σβήσει». Μια φράση που σηματοδότησε μαζικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, μαζί με το «Black Lives Matter». Ο Τζόρτζ Φλόιντ έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιας.

Χθές, το δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε ένοχο τον 45χρονο πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν και στις τρεις κατηγορίες εις βάρος του. Ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ. Στο άκουσμα της απόφασης εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν μαζευτεί έξω από το δικαστικό Μέγαρο στην Μινεάπολη, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, χειροκροτήματα και κλάματα. Οι περισσότεροι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ άλλοι φώναζαν «black lives matter» και «ένοχος». «Ποιος νίκησε; Εμείς νικήσαμε» ήταν επίσης ένα από τα συνθήματα που ακούστηκε.


Τζόρτζ Φλόιντ 20.4 (7)


Τζόρτζ Φλόιντ 20.4 (4)


Τζόρτζ Φλόιντ 20.4 (2)


Τζόρτζ Φλόιντ 20.4 (3)


Τζόρτζ Φλόιντ 20.4 (5)

Τζόρτζ Φλόιντ 20.4 (8)


Τζόρτζ Φλόιντ 20.4 (9)


Τζόρτζ Φλόιντ 20.4 (10)


Τζόρτζ Φλόιντ 20.4 (6)


Τα τελευταία λόγια του Τζόρτζ Φλόιντ μετά από αυτή την απόφαση τροποποιήθηκαν και ο κόσμος εκφράζοντας την χαρά του, φώναξε τη φράση «I can breathe»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ