Όλες οι λεπτομέρειες για την καταδίκη του αστυνομικού για τη δολοφονία του Φλόιντ

Ποια είναι η ποινή που αναμένεται να επιβληθεί στον Ντέρεκ Σόβιν, για ποιες ποιες κατηγορίες καταδικάστηκε, γιατί η σύσκεψη του σώματος των ενόρκων διήρκησε συνολικά δέκα ώρες και τι ανέφερε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του.

Article featured image
Article featured image

Ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κρίθηκε ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν.

Η ποινή

Στον δράστη της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο δευτέρου βαθμού, αναμένεται να επιβληθεί ποινή κάθειρξης άνω των 40 ετών.

Οι κατηγορίες

Όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο, ο 45χρονος πρώην αστυνομικός κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που δικαζόταν: ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία.

f2-2.jpeg


Η πολύωρη σύσκεψη για την απόφαση

Το Σώμα των ενόρκων, το οποίο αποτελείτο από πέντε άνδρες και επτά γυναίκες, συσκέφθηκαν για τέσσερις ώρες την Δευτέρα και συνέχισαν την διαδικασία το πρωί της Τρίτης (σ.σ. τοπική ώρα), περνώντας συνολικά πάνω από δέκα ώρες για να αποφασίσουν.

Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς, είχε τη δική τους σημασία. Ο λόγος είναι πως σε μια τόσο σημαντική δίκη, με τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη στραμμένα σε αυτή, οι δέκα ώρες θεωρούνται ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα για μια τέτοια απόφαση.

Η αγόρευση του εισαγγελέα

Ο Τζορτζ Φλόιντ «ζητούσε βοήθεια μέχρι την τελευταία πνοή του» προτού να πεθάνει κάτω από το γόνατο του Ντέρεκ Σόβιν, περιέγραψε χθες ο εισαγγελέας στην τελική αγόρευσή του, στη δίκη του πρώην αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον 46χρονο Αφροαμερικανό στις 25 Μαΐου 2020, στη Μινεάπολη, των ΗΠΑ.

«Ο Τζορτζ Φλόιντ παρακαλούσε μέχρι που δεν μπορούσε πια να μιλήσει. Χρειαζόταν μόνο λίγη ευσπλαχνία και κανείς δεν την επέδειξε εκείνη την ημέρα», είπε ο εισαγγελέας Στιβ Σλάιτσερ, απευθυνόμενος στους ενόρκους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ