Το 6ο Nicosia Book Fest θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια, στο Πάρκο Ακρόπολης

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων ανακοινώνει την ημερομηνία για τη φετινή διοργάνωση.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω η ανακοίνωση των διοργανωτών:


Η 23η Απριλίου αποτελεί μια συμβολική ημερομηνία για την παγκόσμια λογοτεχνία και τους λάτρεις του βιβλίου. Σαν σήμερα έφυγαν από τη ζωή το 1616 ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1995 αποφασίστηκε η 23η Απριλίου να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Η σημερινή μέρα είναι μια ευκαιρία εορτασμού σε ολόκληρο τον κόσμο, μια ευκαιρία για την ανάδειξη της σημασίας του βιβλίου και μια εκδήλωση τιμής προς τους συγγραφείς οι οποίοι προώθησαν την κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας. Μια ευκαιρία για να ενθαρρύνουμε όλους, και ιδιαίτερα τους νέους, να ανακαλύψουν τη χαρά της βιβλιαναγνωσίας.

Το Nicosia Book Fest δηλώνει παρών σε αυτή την παγκόσμια γιορτή για άλλη μια χρονιά. Με την ευκαιρία αυτή ανακοινώνουμε την έναρξη της προεργασίας για το 6ο Nicosia Book Fest οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ακρόπολης στις 9-10 Οκτωβρίου 2021.

Προσβλέποντας ότι θα έχουμε ξεπεράσει τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, ευχόμαστε το επερχόμενο φεστιβάλ βιβλίου να φέρει και πάλι κοντά τους δημιουργούς με το κοινό σε ένα θεσμό που έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες φίλους του βιβλίου τα τελευταία χρόνια.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου παρουσιάζουμε την αφίσα του φετινού φεστιβάλ η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον αγαπητό φίλο Γιώργο Τσαγκάρη.

Θα αποστείλουμε σύντομα δηλώσεις συμμετοχής και χρονοδιάγραμμα υποβολής προτάσεων και εισηγήσεων για τις παρουσιάσεις στις σκηνές του φεστιβάλ (λογοτεχνική, παιδική, κεντρική, σπηλιές).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στο www.nicosiabookfest.com ή να μας στείλετε email στο nicosiabookfestival@gmail.com

AFISA MEDIA.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ