Τα παιδιά της Λάρνακας θα ονομάσουν έναν ύφαλο!

Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός ονοματοδοσίας υφάλου στη Λάρνακα.

Article featured image
Article featured image

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI), o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ Λ/κας) και η Εταιρεία Geoimaging ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του πρωτότυπου διαγωνισμού «Δώστε όνομα σε ένα ύφαλο».

Ο υπό αναφορά φυσικός ύφαλος βρίσκεται σε βάθος 7-10 μέτρων στον κόλπο της Λάρνακας και συγκεκριμένα στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Βορόκληνης, σε πολύ κοντινή απόσταση από το πλοίο LEF1 που είχε ποντιστεί αρχές του περασμένου έτους. Ο ύφαλος παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον όσον αφορά την ύπαρξη θαλάσσιας ζωής εφόσον σ’ αυτόν βρίσκονται προσκολλημένα πολλά είδη σπόγγων ενώ περιτριγυρίζεται από πυκνά λιβάδια Ποσειδώνιας. Στην περιοχή κάποιος εύκολα συναντά ψάρια όπως κουρκούνες, ρώσσους, ορφούς, σφυρίδες, σκάρους και σωρκούς. Τονίζεται ότι το ψάρεμα στην περιοχή απαγορεύεται βάσει σχετικού διατάγματος.


Larnaka Snorkelling Reef (2).jpg


Αξίζει να σημειωθεί ότι η θαλάσσια αυτή «όαση» θα χαρτογραφηθεί σύντομα με πρωτοβουλία της ΕΤΑΠ Λάρνακας από την επιστημονική ομάδα του CMMI και θ’ αποτελέσει μέρος των υπό διαμόρφωση Καταδυτικών Διαδρομών Λάρνακας.

Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού είναι να δοθεί όνομα στο σημαντικό αυτό ύφαλο δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στα παιδιά της επαρχίας Λάρνακας να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία ονοματοδοσίας του. Ο ύφαλος, λόγω του χαμηλού του βάθους θα μπορέσει ν’ αποτελέσει ένα νέο σημείο για snorkelling.

O διαγωνισμός, ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, από τη Γ’ μέχρι τη Στ’ τάξη, τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών και θα διαρκέσει από τις 21 Απριλίου έως και τις 25 Μαΐου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ