Η διευκρίνιση του Τμήματος Δασών για το κόψιμο των δέντρων στο Φασούρι

Την Κυριακή έγινε αποκοπή τριάντα κυπαρισσιών, στην περιοχή όπου ανεγείρεται το καζίνο-θέρετρο, στο Φασούρι.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Αντρέας Ευλαβής


Παρόντες ήταν μέλη του Κινήματος Οικολόγων, αντιδρώντας στην υλοτομία, αλλά και μέλη της αστυνομίας, παρακολουθώντας την όλη διαδικασία.


Μερικές ώρες μετά, το Τμήμα Δασών εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση:

Αναφορικά με την υλοτομία κυπαρισσιών στην περιοχή Φασουρίου το Τμήμα Δασών διευκρινίζει ότι στις περιπτώσεις υλοποίησης έργου για το οποίο απαιτείται Πολεοδομική Άδεια και Περιβαλλοντική Έγκριση, η περιβαλλοντική πτυχή του έργου συμπεριλαμβανομένου της υλοτομίας δέντρων εξετάζεται από την Περιβαλλοντική Αρχή η οποία εκδίδει Περιβαλλοντική Γνωμάτευση.


φασκυπ3.jpg
Φωτογραφία: Αντρέας Ευλαβής



Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και η προκειμένη περίπτωση στο Φασούρι, η αρμοδιότητα του Τμήματος Δασών περιορίζεται στην συμμόρφωση με τους όρους της Περιβαλλοντικής Γνωμάτευσης και της Πολεοδομικής Άδειας. Μόνο στις περιπτώσεις που η υλοτομία δασικών δέντρων δεν εξετάζεται μέσα από τη διαδικασία έκδοσης της Περιβαλλοντικής Γνωμάτευσης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών έχει την αρμοδιότητα και τη διακριτική εξουσία και κατά συνέπεια τον τελικό λόγο για την έγκριση ή απόρριψη αιτήσεων υλοτομίας δασικών δέντρων.

φασκυπ2.jpg
Φωτογραφία: Αντρέας Ευλαβής


Αναφορικά με την υλοτομία κυπαρισσιών στην περιοχή Φασουρίου το Τμήμα Δασών διευκρινίζει ότι στις περιπτώσεις υλοποίησης...

Δημοσιεύτηκε από Τμήμα Δασών στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ