Κι έτσι οι ημέρες περνούν παρτ E (περίπου ημερολόγιο, σίγουρα καραντίνας)

Θα τελειώσει η καραντίνα και θα μου κακοφανεί που δεν θα γράφω ημερολόγιο. Ψάχνουμε εκδότη, για λεπτομέρειες DM us. Εδώ το πέμπτο μέρος.

Article featured image
Article featured image

Ημέρα 113
Τώρα σοβαρά… δε θα ήταν ΤΟ τέλειο να αποφάσιζε το Netflix να γυρίζει και τη season 6 του «The crown» με την Meghan Markle να υποδύεται… την Meghan Markle; Κάτι μου λέει πως η Νταϊάνα θα ήταν πολύ περήφανη για το καμάρι της σήμερα.

Ημέρα 114

Αδυνάτησον και απάλλαξον ημάς, από των περιττών κιλών. Εδώ, ξεκινήστε προσευχές και μετάνοιες μπας και μας βρει το καλοκαίρι σε μια κάποια decent κατάσταση. Ενισχύστε το αγιασμένο make over και με τάματα στην Παναγιά τη λιποδιαλύτισσα αλλά και με θρησκευτικές παρακλήσεις αντιγηραντικών ιδιοτήτων. #ΤιΆλλοΘαΔούμε

157687606_480618883097228_6265911902078783279_n.jpg


Ημέρα 116

Ομοφοβικούλες αγαπούλες σας έχω καλά νέα. Αν ονειρεύεστε μια χώρα μια χώρα που, σαν τις Πολωνία και Ουγγαρία, δε θέλουν «ανώμαλους που πολεμούν τις παραδοσιακές αξίες» (πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda) και με διατάγματα και ψηφίσματα προσπαθούν να κάνουν τη ζωή-πατίνι στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, tough luck που λεν και στο χωριό μου. Χθες ήταν μια ιστορική μέρα για την Ευρώπη και αυτό γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κήρυξε την Ευρωπαϊκή Ένωση “ελεύθερη ζώνη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα”. Και guess what! H Κύπρος είναι χώρα-μέλος της Ε.Ε! Γαμάτο; Θα αγαπιόμαστε, σας αρέσει δε σας αρέσει.

Ημέρα 117

«Κακό στη δημοκρατία κάνουν τα social media στην Δημοκρατία», σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη. Μετάφραση: Είδες το social dilemma, κάτι καταλαβες και αποφασίζεις πως είναι μια καλή στιγμή να το «ξεσηκώσεις» σε ένα πρωθυπουργικό διάγγελμα, στη Βουλή -τον χώρο που η ελευθερία του λογού είναι ιερή- μετά από σειρά διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας. Χμ. Σα να σου λέει ο Τραμπ πως όλα τα ΜΜΕ είναι εναντίον του. Σα να σου απαγγέλει με στόμφο και θλίψη το «El Diablo» ο Λεμεσού. Σα να σου λέει ένας ΑΠΟΕΛίστας «ΑΠΟΕΛ εναντίον όλων». Γιεπ, makes sense.

Ημέρα 118

Σε άλλα νέα, σταμάτησε την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας. Εξεπλάγην τα μάλα ρε συ Μανωλίδου μας, κανείς μα κανείς δε το περίμενε αυτό. Next thing you know, θα ξεκινήσει και νηστεία.


Ημέρα 119

Μας κάνει πλάκα και ο Θεός. Τη μόνη μέρα που τα διατάγματα προέβλεψαν μια κάποια χαλάρωση, ο καιρός έπαθε κατάθλιψη. Είναι τώρα ουρανός αυτός καθαροδευτεριάτικα;

Ημέρα 120

Και ναι! «Κλεισαμε ένα χρόνο ‘δυο επόμενων σημαντικών εβδομάδων’. Κλεισαμε «πρέπει να αποφύγουμε το πισωγύρισμα» που λέει κι ο αρχισυντάκτης μας. Το 1/3 αυτού, σε καραντίνα. Κοίτα να δεις που το ημερολόγιο λειτουργεί και σα ντοκουμέντο τελικά, ατς!

Ημέρα 121

Αν αναρωτιέσαι και εσύ, αυτή μοιάζει σα μια legit απάντηση:


Ημέρα 122

Με τούτα και με εκείνα δόθηκαν και τα φετινά βραβεία Grammy. Πια έχω πάψει να προσπαθώ να βρω κάτι να συμπαθήσω και να αποδώσω ως «ταλέντο» στην Taylor Swift. Δε θα καταλάβω γιατί έχει τέτοιο γκελ αλλά δε με νοιάζει κιόλας. Εδώ… ερωτευόμεθα με Χάρι, με Swift θα ασχοληθούμε;


Ημέρα 122

Ο πιο κοντός λαός στην Ευρώπη ε; Έεελα δε το πιστεύω!


Ημέρα 123

Το New Yorker είχε κάτι όμορφο να μοιραστεί, για την πρώτη «επίσημη» ημέρα της άνοιξης. Ειδικά το πέμπτο εξώφυλλο… κομμάτια σε κάνει.


Ημέρα 124

Ίσως να επαναπροσδιορίζαμε τι εννοούμε με την λέξη «έντεχνο»; Γιατί ένας-ένας, οι εμπορικοί καλλιτέχνες και τα light πρωινάδικα αποδεικνύονται πιο έτοιμοι, πιο σωστοί, πιο έντιμοι σε ό,τι συμβαίνει. Καιτάρα είσαι.

161438109_3913581465331134_2126716391493533937_o.jpg


Ημέρα 125

Βασίλη Κεκάτο, το πραγματοποίησες το παιδικό όνειρο, να το ξέρεις.


Ημέρα 126

Θα υπέθετε κανείς, με μια πρώτη… ματιά, πως πρόκειται για τρολ. Χμ. Όχι. Οφίσιαλ ακκάουντ είναι. Μα comic sans γραμματοσειρά και μάλιστα σπασμένη εν έτει 2021; Τι σκεφτόντουσαν; (επίσης, άσχετο, αλλά πότε έγινε η φουστανέλα… μίνι;).


Ημέρα 127

Στα νέα της ημέρας, θετικός στον κορωνοϊό ο Λεμεσού. Και η αλήθεια είναι, πως πρώτη φορά είναι θετικός σε κάτι.

Ημέρα 128

Η άβολη στιγμή που νιώθεις πως το Εθνικό American girl είπε καλύτερα τον εθνικό ύμνο από την διεθνούς φήμης σοπράνο.


Ημέρα 129

Ξέρεις πως βρίσκεσαι σε σταυροδρόμι τριών ηπείρων όταν έχεις αφρικανική σκόνη την άνοιξη, κλίμα τροπικό χειμώνα-καλοκαίρι και ευρωπαϊκό τουπέ, ανέκαθεν.

Ημέρα 130

Πες τα ρε Μανωλό, πες τα. Να εδώ το ‘χα. Ομολογώ... μου ΄λειψες.

Ημέρα 131

Από το βλαμμένο τον ιό μέχρι τις εκλογές και για ό,τι παίζει γύρω μου, η φάση είναι «θέλω να αλλάξω σύμπαν». Δεν είμαι καλά αυτήν την καραντινιάτικη εβδομάδα. Και δε πιστεύω και στα ζώδια για να τα ρίξω σε κανέναν ανάδρομο Ερμή.

Ημέρα 132

«Αέρας ανανέωσης και αλλαγής» διαβάζω εδώ κι εκείθε για το ψηφοδέλτια των κομμάτων. Κλείστε τα παράθυρα, μπόχα είναι και σας πείραξε. Απελπισία να κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας πχια. Είμαι σε διάθεση μέρας 131.

Ημέρα 133

Τόλη Βοσκόπουλε, εσύ;

166858411_221301252704269_3972541462131960097_n.jpg


Ημέρα 134

Το «Πολιτικός Πολιτισμός» δε θα μπορούσε να ήταν και νέο σουξεδάκι από Φοίβο; Σκέψου το, μετά από το «Απονομή Δικαιοσύνης» από Καίτη, έρχεται αυτό. Μένει μόνο μια αντίστοιχους δυναμικής έμπνευση, για να ολοκληρωθεί η τριλογία τραγουδιών των τριών εξουσιών. Τη δικαστική και τη βουλευτική τις καλύψαμε.

Ημέρα 135 (01.04)

Α μπα; Ούτε ένα αστειάκι, ούτε μια φάρσούλα σήμερα; Ε βέβαια, από που να το πιάσεις. Από όπου και να ξεκινήσεις θα είσαι στην καλύτερη, παρεξηγήσιμος.

Ημέρα 136

Drama Queen alert: «Ελληνικέ Facebookολικέ λαέ…». Αν έκοψε όμως ο Ζούκι την Ακρίτα, τους δικούς μας τι θα έπρεπε να τους κάνει;


Ημέρα 137

Ένα πέπλο ίσα με ένα χωράφι, σε ένα χωράφι, με το πρώτο να σκουπίζει το δεύτερο… Κι εγώ είδα όνειρο τρεις ντουζίνες πίτσα, δεν τις παρήγγειλα όμως. Δεν έχω άλλη υπομονή να βλέπω τέτοια

Ημέρα 138

Να είχαμε την ίδια αφοσίωση σε όλα όση έχουμε στο να κάνουμε rapid test. Αυτό δε θα άλλαζε πολλά; Στο 8ο είμαι, πάω στο 9ο και έχω ξεκινήσει να έχω φοβίες… αναλογίας -άμα το ‘πιασες, το ‘πιασες.

Ημέρα 139

Ερώτηση: Ποιος έχει περισσότερα όρια, το σύμπαν ή ο Πούτιν; Γρίφος, ειδικά όταν ο δεύτερος υπέγραψε διάταγμα που του επιτρέπει να διεκδικεί (δημοκρατικότατα πάντα) την προεδρία έως το 2036. Κι αν δε βαρεθεί έως τότε, βλέπουμε. Να, αυτά βλέπει ο κάθε Trump και θαρρεύει.

Ημέρα 140

Το «Ζακέτα να πάρεις» τα σπάει. Μπράβο Ertfllix!


Ημέρα 141

Απόλυτη Ταύτισης.


Ημέρα 142

Όταν μαθαίνεις πως πάει για reboot μια έπικ σειρά όπως το «Queer As Folk» του Russel T. Davies, τότε η μέρα σου πάει σίγουρα καλύτερα! Πώς και πως το περίμενα, πάει κι αυτό.

Ημέρα 143

Σήμερα η Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον μεγάλο της έρωτα, το αποκούμπι της. Αντίο πρίγκηπα Φίλιππε. Κι όσοι αναρωτιόσασταν για το τέλος των πριγκιπικών παραμυθιών, ορίστε. Το ίδιο με όλων είναι.

Ημέρα 144

Έχω παίξει Τζένγκα με τα πυργάκια να πέφτουν πιο αργά από την πύλη εμβολιασμού.

Ημέρα 145

Όταν προσπαθείς να κτίσεις προσιτό «one of us, εγώ δεν είμαι τραντίσιοναλ πολιτικός σαν τους άλλους» προφίλ αλλά είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ενέκρινε και το δημιουργικό «Πολιτικός Πολιτισμός».

Άλλοι κάνουν «πολιτικά μαγειρέματα», εμείς λόγω πανδημίας έχουμε μετατραπεί σε κανονικούς Masterchefs! Κοπιάστε! #Cooking #FamilyDinner #ΠολιτικόςΠολιτισμός @Yiorgos Kountouris

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Κουντούρης στις Κυριακή, 11 Απριλίου 2021


Ημέρα 146

Επειδή είδαμε μέχρι και υποψηφίους να δηλώνουν έτοιμοι να «πάνε κόντρα» ενώ κατεβαίνουν με το κυβερνών κόμμα (σε τι πας κόντρα ακριβώς;) και επειδή έχει και η κακογουστιά τα όρια της, έγραψα αυτό:


Ημέρα 147

Στα πολύ καλά νέα της ημέρας!


Ημέρα 148

Εν τω μεταξύ, ο Biden αφήνει εποχή. Καλά μαντάτα επιτέλους από την πλανηταρχούσα ηγεσία.

It is time for American troops to come home from Afghanistan.

Δημοσιεύτηκε από President Joe Biden στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021


Ημέρα 149

Όταν μπορείς να κάνεις και την γοργόνα και τον έρωτα της, το ίδιο καλά. Αυτό σημαίνει diversity. Ρε Χάρι σ’ αγαπάω.


Ημέρα 150

Οδηγός για το πώς να πετσοκόψεις χωρίς λέξη, μισάνθρωπους και φοβικούς χωρίς κουβέντα. Πατάς εκεί που πονάει, στην συμπερίληψη και στη διαφορετικότητα. Αγοράζω.


Ημέρα 151

Ως εικόνα, συγκλονιστική.

ede1002_692088279-640044.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ